Tasmanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tasmanië image

Tasmanië part 2!

Tasmanië
Australië
YaraBon

Tasmanië part 2!

Nadat mijn vorige blog over Tasmanië is uitgeroepen tot blog van de week kon het vervolg natuurlijk niet achterblijven. Bij deze!

Tasmanië part 2:

Na een aantal dagen in kleine dorpjes in hostels te hebben doorgebracht en vooral van de natuur te hebben genoten, zijn we in Hobart aan beland. We hebben een relaxed dagje in de stad gehad met wat sightseeing. De dag erop stond in het teken van geschiedenis. We bezochten namelijk Port Arthur. Port Arthur was een gevangenis van de Engelsen tot het jaar 1877. We kregen een rondleiding over het terrein, waarbij de meneer ons mee nam de geschiedenis in. Ook een boottocht gemaakt langs twee eilanden, waar zich een gevangenis bevond voor jongens van 9-17 jaar, ook was hier oude begraafplaats.

Later op de dag een wandeling van 9 kilometer gemaakt naar Cape Hauy. Echt een hele mooie wandeling. We liepen door bos, over vlakte en kwamen uit op een plek met prachtig uitzicht op de kliffen. Cape Hauy is een van de drie kapen van de ‘Three Capes Track’. Helaas hadden we hier geen tijd voor, maar een was al erg indrukwekkend.

We hebben onszelf verwend met een nacht slapen in een resort met zwembad én strand. Lekker zeg! Na een ochtendje relaxen, door het naar het volgende nationale park: Freycinet. We hebben Coles Bay bezocht en de Wineglass Bay Lookout. De natuur blijft me verbazen in dit mooie land. Wineglass Beach staat op nummer 10 van de mooiste stranden ter wereld!

Heel erg leuk om gezelschap te hebben tijdens de lunch bij Bingalo Bay én zeker als dit een aantal pinguïns zijn die zitten te relaxen op een aantal stenen in het water tegenover je op ongeveer 7 meter afstand. Heel bijzonder! Zelfs nog twee enorme zwarte papegaaien gezien. Er was een stel aan het kamperen en er kwam een kangoeroe bij hun lunch kijken, heel schattig. Via Bay of Fires terug bij af; Launceston.

Ons Tasmanië avontuur afgesloten met een dagje bij Cataract Gorge Reserve. Ze hebben hier een zwembad en een meer. Plus een mooie korte wandeling over een, naar mijn idee, niet zo stevige brug met uitzicht op een kleine waterval. Ik vond het al heel wat dat ik over deze brug ben gelopen met mijn lichte hoogtevrees. Zie foto 7 voor een sfeerimpressie.

Tasmanië, wat ben je mooi!

Would love to go back and hike 'The Three Capes Track'!

Foto's

e01dc.jpg
e01dc.jpg
YaraBon
ff85a.jpg
ff85a.jpg
YaraBon
6c45f.jpg
6c45f.jpg
YaraBon
c9420.jpg
c9420.jpg
YaraBon
74918.jpg
74918.jpg
YaraBon
d800d.jpg
d800d.jpg
YaraBon