Tasmanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tasmanië image

Cradle Mountain

Tasmanië
Australië
Akerkvliet

Cradle Mountain

Gustav Weindorfer bezocht Cradle Mountain in januari 1909 voor het eerst, samen met zijn vriend en mentor botanicus , Dr Sutton . Een lokale gids leidde hen het laatste pad loze stuk de vallei in. Hun uitrusting bestond ook uit zes planten persen . Twee dagen werden besteed aan het verkennen van de omgeving van Cradle Mountain. Dit omvatte een klim naar de top , maar ze hadden teveel tijd gebruikt in het verzamelen van planten en door dikke mist zagen ze af van de slotklim naar de top van Cradle Mountain. Gustav was zo enthousiast over het Cradle gebied , hij beschrijft het als een " ware eldorado voor de botanicus. " en vergeleek het met zijn Karinthische vaderland .

Hij keerde de volgende zomer terug samen met zijn vrouw Kate en Major RE Smith. Op 4 januari 1910 werd het feest opgeluisterd met mooi weer voor hun beklimming van de berg . Het was hier dat Smith later Weindorfer citeerde met de volgende uitspraak: Dit moet een nationaal park alle mensen voor aller tijden zijn. Het is prachtig , en de mensen moeten het weten en ervan genieten.

In het dal hadden Kate en Gustav en plek geselecteerd voor het bouwen van en chalet die het mogelijk zou maken toeristen dat toeristen hier konden verblijven. Enkele honderden hectare werd aangekocht en in maart 1912 begon Gustav met werkzaamheden aan het gebouw wat hij Waldheim , of ' thuis in het bos " zou noemen . Het werd gebouwd van King Billy pine , gekapt uit het aangrenzende bos . Voor Kerstmis van 1912 , was de eerste fase klaar voor de eerste bezoekers , met een woon- eetkamer en twee slaapkamers .

Ondanks dat de eerste toeristen 13km moeten lopen om Waldheim te bereiken , was het een succes . En later was het mogelijk om de ingang naar de vallei te bereiken via een hobbelige pad : de overheid was traag in het reageren op Weindorfer 's herhaalde verzoeken om een goede weg . Weindorfer bleef werken aan zijn droom van meer toerisme, het vergroten van zijn chalet , het benoemen van bijzondere plekjes in het dal en maken van paden naar de beste plekjes .

1916 was een ramp jaar voor Gustav . Zijn moeder overleed in januari ; Kate enige tijd was stierf in april. Een van zijn broers stierf in juni en zijn vader in oktober . Hij verkocht de boerderij aan Kindred nabij Devonport en werd een ging wonen in Waldheim . Zijn verdriet en eenzaamheid werd vergroot als gevolg van de Eerste Wereldoorlog en zijn Oostenrijkse erfgoed. Gustav was een Australische burger voor zijn huwelijk geworden , maar ondanks dit , werd hij door de lokale verstoten en verspreide het dwaze gerucht dat hij een spion was .

In 1921 , maakte Weindorfer een tour van Tasmanië om het toerisme te bevorderen zowel Waldheim en het concept van een nationaal park voor Cradle Mountain . In 1922 , werd het tot reserve en wildreservaat verklaard , dat zich uitstrekte van Cradle Mountain naar Lake St Clair .

In april 1931 kocht hij een motor om het reizen naar het dal makkelijker te maken . Op 5 mei 1932 terwijl hij zijn motor probeerde te starten , begaf zijn hart het. Hij werd de volgende dag dood gevonden , in de buurt van de huidige Ronny Creek parkeerplaats . Weindorfer stierf met zicht op zijn geliefde berg. Zijn wens was om te worden begraven in zijn geliefde vallei , de ceremonie vond plaats op 10 mei 1932.

Foto's

997c7.jpg
997c7.jpg
Akerkvliet
f9918.jpg
f9918.jpg
Akerkvliet