Tasmanië reisblogs

Tasmania the West

akerkvliet was er (tot 02 mrt 2009) Gepost op 23 jun 111 reacties

De weg die van Hobart in het oosten naar Strahan in het westen gaat doorkruist het Franklin-Gordon Wild Rivers National Park. Onderweg zijn er een aantal stops voor (korte) wandelingen die de moeite waard zijn. De weg omlaag is bijzonder spannend. Ga naar Nelson Falls, de Donaghys Lookout met een uitzicht over Frenchmans Cap. Er is een 3-5 daagse wandeling naar de top van Frenchmans Cap maar deze vergt veel van je en is een van de moeilijkste wandelingen in Tasmanië.

Verder is het zuid-westen van Tasmanië complete wildernis en geheel verklaard als nationaal park. Het is vrijwel ontoegankelijk, maar er zijn een aantal plaatsen waar je meerdaagse wandelingen kan starten en eindigen. Bijvoorbeeld ten zuiden van Lake Pedder of in het zuidelijkste puntje van Tasmanië, Cockle Creek.

De westkust is dun bevolkt en er zijn maar een aantal dorpen te vinden. Bezoek Strahan voor de enorme zandduinen, een boottocht over de Macquarie Harbour of de bekende zonsondergangen. Breng een bezoek aan Sarah Island en oude gevangenis eiland. Maak een Treinreis op de Wilderness Railway. Vlakbij Rosebery begint een wandeling naar de Montezuma Falls, met 104 m de hoogste waterval in tasmanië.

Kortom, Tasmanië heeft voor iedereen wat te bieden, cultuur en historie rondom Hobart en Launceston en een schat aan prachtige natuur en wildlife daarbuiten. Vooral het Zuid Westen. Probeer je trip door Tasmanië niet in een of twee weken te proppen. Neem de tijd en je zult zien dat zelfs 4 weken te kort is om alle moois te kunnen doen en zien.

akerkvliet Positie 476 (651 p.) Lid sinds 19-08-2010 Foto's en tips: 411 Blogs: 27 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Khanyisa Day Care Centre
3 3
Gepost op 18 juni
Zuid-Afrika Karoo NP
Baviaanskloof a road less travelled
3 1
Gepost op 01 juni
Zuid-Afrika Oost-Kaap
Ster in Marokko
3 2
Gepost op 28 mei
Marokko

Reacties bij deze blog

Nancy Carels

Door: Nancy Carels • Geplaatst op

Je hebt helemaal gelijk. Tasmanie is een speeltuin voor fotografen. Ik heb er genoten, ik zou graag nog eens teruggaan!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.