Tasmanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Back to basic op Maria Island

Tasmanië,
Australië


Ben je op zoek naar totale rust en nog minder toeristen dan op het ‘vasteland’ van Tasmanië?
Ga dan een paar dagen naar Maria Island, een eilandje aan de oostkust van Tasmanië.
Het is maar een klein uurtje met de ferry en je waant je in een andere wereld.

Het gehele eiland is Nationaal Park, dus je hebt een National Parks Pass nodig. Je auto kun je achterlaten, want Maria Island is autovrij. Je kunt er wel fietsen huren.
Neem je eigen proviand mee, want er is op het hele eiland geen winkel te vinden. Drinkwater is er wel, maar opvangmogelijkheden zijn beperkt, dus er wordt geadviseerd om er spaarzaam mee om te gaan.
Accommodatie is vrij simpel. Er zijn een paar aangewezen kampeerplekken en er is backpacker accommodatie in de voormalige gevangenis. Ook is er geen elektriciteit. Back to basic dus.

Ben je door het bovenstaande nog niet afgeschrikt, dan staat je een bijzondere plek te wachten. Maria Island heeft een rijke historie, fantastische natuur, mooie wandelroutes en een overvloed aan flora en fauna. Je kunt er binnen een paar uur tientallen kangoeroes, wallabies en wombats tegenkomen.
Ook voor vogelliefhebbers is het een waar paradijs. Elf van de twaalf inheemse vogelsoorten van Tasmanië zijn op Maria Island te vinden. Tenslotte kun je er ook nog heel goed snorkelen, duiken en zwemmen, als het water in ieder geval niet te koud is.
En het mooie van alles, je kan er de hele dag op pad zijn en niemand tegenkomen!

[url="http://www.parks.tas.gov.au/index.aspx?base=3495" target="_blank"]http://www.parks.tas.gov.au/index.aspx?base=3495[/url]