Tasmanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tasmanië; een bezoek waard

Tasmanië,
Australië


Veel Australiëgangers laten Tasmanië links liggen en dat is ONTERECHT! Het is er namelijk prachtig en grote delen van het eiland staan op de Unesco Wereldnatuurerfgoed-lijst. Liefhebbers van natuur komen hier ruimschoots aan hun trekken. 20% van de hier voorkomende flora en fauna is endemisch. Waaronder de Tasmaanse Devil. De mooiste NP zijn Cradle Mountain (zie ook de foto) en Lake St. Claire. Hier kun je mooie wandelingen maken en genieten van de prachtige natuur. Ook Wombats en kleine Potoroe's (konijnkangaroes) zijn hier te zien.
Voor een actieve vakantie hoef je Tasmanië ook niet over te slaan; wandelen, klimmen, mountainbiken, kanovaren en zelfs skiën staan op het programma. Heb je daarnaast toch behoefte aan cultuur, dan is de hoofdstad Hobart ook zeker de moeite waard met een heel ontspannen sfeer.
Voor genieters en wijnliefhebbers is in het noorden dan ook nog de mogelijkheid om bij Launceston de Tasmanian Wine Route te volgen. Launceston met z'n prachtige parken staat ook bekend als the Garden City of the North.
Kortom, TASMANIË MOET JE DOEN!