Tasmanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Toerisme geschiedenis

Tasmanië,
Australië


Gustav Weindorfer bezocht Cradle Mountain in januari 1909 voor het eerst, samen met zijn vriend en mentor botanicus , Dr Sutton . Een lokale gids leidde hen het laatste pad loze stuk de vallei in. Hun uitrusting bestond ook uit zes planten persen . Twee dagen werden besteed aan het verkennen van de omgeving van Cradle Mountain. Gustav was zo enthousiast over het Cradle gebied , hij beschrijft het als een " ware eldorado voor de botanicus " en vergeleek het met zijn Karinthische vaderland .

Hij keerde de volgende zomer terug samen met zijn vrouw Kate en Major RE Smith. Op 4 januari 1910 werd het feest opgeluisterd met mooi weer voor hun beklimming van de berg . Het was hier dat Smith later Weindorfer citeerde met de volgende uitspraak: Dit moet een nationaal park alle mensen voor aller tijden zijn. Het is prachtig , en de mensen moeten het weten en ervan genieten.

In het dal hadden Kate en Gustav en plek geselecteerd voor het bouwen van en chalet die het mogelijk zou maken toeristen dat toeristen hier konden verblijven.

PS: Lees ook mijn blog voor meer informatie over een van de Pioniers van het hedendaagse toerisme