Tasmanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tasmanië image

Next stop: Tasmania, part 1

Tasmanië
Australië
YaraBon

Next stop: Tasmania, part 1

Voor het eerst binnen Australië gevlogen, toch wel even spannend. Het was gelukkig een korte vlucht van Sydney naar Launceston. Let the next adventure begin! We hadden met zijn drieën een auto gehuurd, een witte Kia Rio werd ons prachtige vervoersmiddel voor 9 dagen.

Op dag 1 zijn we vanuit Launceston naar Narawntapu National Park. Het lag vlakbij een heel mooi strand. We wisten niet zo goed waar we de auto moesten parkeren, want er stond dat je een pas moest hebben om op de parkeerplaats van het park te mogen staan. Wij wisten niet waar we die op dat moment vandaan moesten toveren, geen informatie huisje of iets dergelijke te zien. De auto dus maar wat verderop gezet. Het park in! We hoopten dat we een mooie route konden lopen waarbij we uiteindelijk weer terug zouden komen bij de auto. Na 1,5 uur zagen we geen duidelijke bordjes meer en aan de kustlijn te zien, zouden we geen rondje gaan maken… Tja, jammer dan. We zijn maar omgedraaid. Wel een hele mooie route gehad, waarbij we vanaf de hoger gelegen heuvels op de zee uit konden kijken tussen de bomen door. Natuurlijk ook nog een stukje gewandeld op het prachtige strand. George Town en Low Head waren de volgende plekken die we gingen bezoeken. Hier vonden we een mooie witte vuurtoren uit 1888. Kon me bijna niet voorstellen dat deze al zo oud was! Nog leuker hier was het gegeven dat een ‘local’ ons de pinguïns liet zien die daar omheen woonden. Wat een schattige beestjes zijn het met hun donzige veertjes.

We hadden overnachting in Ulverstone geboekt via een AirBnb. Wat een schatten van mensen. Een wat ouder stel, welke de vroegere slaapkamers van hun dochters nu verhuurden voor reizigers zoals wij. We hebben uren aan de keukentafel gezeten waar ze ons allemaal tips hebben gegeven over wat we allemaal zéker moesten zien in Tasmanië. Geweldig! Helaas moesten we deze lieve mensen weer verlaten, ze hadden het helemaal niet erg gevonden als we nog langer hadden willen blijven.

Volgende bestemming: The Nut, Stanley. Een stevige steile klim, bracht ons bovenop The Nut. Vanaf hier had je een 360 graden uitzicht op de blauwe zee, het kleine dorpje Stanley en de rest van de omgeving. Echt geweldig. Hier weer mogen genieten van een spontane ontmoeting. Ik reisde met twee Nederlandse meiden, dus wij spraken Nederlands. Een groepje ouderen vroeg ons iets in het Nederlands. We knoopten een gesprek aan. Het waren drie stellen, waarvan er vijf uit Nederland kwamen van oorsprong. Ze waren op zeer jonge leeftijd naar Australië geëmigreerd na de oorlog. Ze woonden zelf niet op Tasmanië, maar waren op vakantie in eigen land. Ze konden nog vrij goed Nederlands en vonden het erg leuk dit weer even te kunnen oefenen met ons. Na een tijdje kletsen en een groepsfoto, namen we afscheid en wensten we elkaar het beste toe. Wat leuk!

Weer een dag wandelen op het programma. Dit maal het bekende Cradle Mountain National Park. In dit nationale park ligt het Dove Lake. Je kunt om dit meer een wandeling maken van zo’n 6 kilometer, waarbij je het meer aan je zij houdt. Helaas zat het weer ons niet mee die dag. Het was erg koud, we hadden ons met drie lagen aangekleed en nog was het fris door de koude wind. De regen maakte het natuurlijk niet beter… Na ik denk nog geen kilometer zijn we omgedraaid en een andere route begonnen. We wilden niet voor niks erheen gereden zijn, dus wilden toch iets van het park zien. Uiteindelijk van vanaf Dove Lake, via Lake Lilly naar Ronny Creek gelopen. Weer enorm genoten van de prachtige natuur. Geweldig!

Wordt vervolgd…

Foto's

ad3d5.jpg
ad3d5.jpg
YaraBon
c3626.jpg
c3626.jpg
YaraBon
91ac8.jpg
91ac8.jpg
YaraBon