Tasmanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tasmanië image

Tasmanië

Tasmanië
Australië
Blablablaak

Stedentrip Tasmania

Tasmanië, een eiland voor een heel groot eiland. Een walhalla voor de liefhebbers van ongerepte natuur. Watervallen, grotten, bossen, bergen, ruige kustlijn, prachtige baaien en verlaten stranden. Voor een ieder is er dus wel iets op dit, voor Australische begrippen, kleine eiland. Klein wil zeggen dat het qua oppervlakte iets kleiner dan Nederland is. Klein dus!

Tasmanië, vernoemt naar de Nederlander Abel Tasman, welke in 1642 op het eiland arriveerde, was lange tijd, tot 1856, de meest gevreesde plaats waar Engelse veroordeelden heen werden gestuurd. Voor een samenleving die, evenals Australië zelf, voornamelijk bestaat uit immigranten en nazaten van criminelen, functioneert het toch allemaal vrij goed.

Het eiland bestaat voor meer dan 25% uit nationale parken en beschermd gebied. Ook zijn hier de meest prachtige (meerdaagse) wandelingen te doen. Dus dat heb ik hier dan ook niet gedaan. Tot zover het eerste echte informatieve stukje op mijn blog. Mijn excuus hiervoor, ik zal proberen hier geen gewoonte van te maken.

Slechts bewapend met mijn kleine rugzak vertrok ik 18 maart naar Tassie. De rest van mijn spullen bleef lekker achter bij Dennis in Melbourne. Op naar Tassie dus, ik was aan vakantie toe. In gedachte zag ik me al lopen door de overweldigende natuur en slapen op verlaten stranden. Nu ik dit schrijf, op de ferry terug naar Melbourne, besef ik me dat ik hier nog terug moet keren. Waarom? In grote lijnen komt mijn verblijf in Tasmanië op het volgende neer: doelloos rondlopen en de Irish pubs bekijken in de drie grootste steden van het eiland. Alle pracht dat het eiland te bieden heeft is me grotendeels ontgaan.

Of het moeten de drie uur durende excursie naar Mount Wellington, de busreizen tussen de steden en de paar zelfondernomen wandelingen zijn geweest. Echter waren deze dingen niet meer dan een kleine glimp van wat er allemaal is. Daarom wil ik dus graag nog een keer terug, maar dan bewapend met een tent, een goede slaapzak en warmere kleding. Toch was de trip van Hobart, via Davenport, naar Launceston een heerlijke ervaring. Prachtige plaatsjes met vriendelijke, gastvrije mensen.