Tasmanië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tasmanië image

Tasmanië

Tasmanië
Australië
Akerkvliet

Tasmania the West

De weg die van Hobart in het oosten naar Strahan in het westen gaat doorkruist het Franklin-Gordon Wild Rivers National Park. Onderweg zijn er een aantal stops voor (korte) wandelingen die de moeite waard zijn. De weg omlaag is bijzonder spannend. Ga naar Nelson Falls, de Donaghys Lookout met een uitzicht over Frenchmans Cap. Er is een 3-5 daagse wandeling naar de top van Frenchmans Cap maar deze vergt veel van je en is een van de moeilijkste wandelingen in Tasmanië.

Verder is het zuid-westen van Tasmanië complete wildernis en geheel verklaard als nationaal park. Het is vrijwel ontoegankelijk, maar er zijn een aantal plaatsen waar je meerdaagse wandelingen kan starten en eindigen. Bijvoorbeeld ten zuiden van Lake Pedder of in het zuidelijkste puntje van Tasmanië, Cockle Creek.

De westkust is dun bevolkt en er zijn maar een aantal dorpen te vinden. Bezoek Strahan voor de enorme zandduinen, een boottocht over de Macquarie Harbour of de bekende zonsondergangen. Breng een bezoek aan Sarah Island en oude gevangenis eiland. Maak een Treinreis op de Wilderness Railway. Vlakbij Rosebery begint een wandeling naar de Montezuma Falls, met 104 m de hoogste waterval in tasmanië.

Kortom, Tasmanië heeft voor iedereen wat te bieden, cultuur en historie rondom Hobart en Launceston en een schat aan prachtige natuur en wildlife daarbuiten. Vooral het Zuid Westen. Probeer je trip door Tasmanië niet in een of twee weken te proppen. Neem de tijd en je zult zien dat zelfs 4 weken te kort is om alle moois te kunnen doen en zien.