Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bridgeclimb

Sydney,
Australië


Een echte must-do als je in Sydney bent is het beklimmen van de Harbour Bridge. Voordat je aan de klim begint krijg je een veiligheidspak met spullen aan en instructies over de klim. Je zit als het ware met je pak vast aan de brug en je loopt allemaal achter elkaar. De instructeur verteld tijdens de klim in je oortje over de geschiedenis van de brug sinds de bouw en de opening in 1932. Langzaam loop je naar boven. Uiteindelijk sta je op de top, met de razende auto's onder je, 134 meter boven zeeniveau.
Helemaal op de top, steek je de brug over naar de andere kant, om van daar uit terug te lopen. Het uitzicht van boven is fantastisch. Je kijkt over het water neer op Sydney met natuurlijk het Opera House prominent in beeld. Wij hadden zoveel geluk met het weer dat we zicht hadden tot bijna aan het Blue Mountains National Park, volgens de gids.

Na afloop krijg je een heus certificaat en ben je benoemd tot officiële BridgeClimber :-) Jammer is dat je wegens veiligheidsoverwegingen niets mag meenemen naar boven, dus ook geen Iphone. Er worden foto's voor je gemaakt en je krijgt een heel mapje met foto's en dvd achteraf. De BridgeClimb is niet heel goedkoop (4 jaar geleden vanaf 140 dollar, prijs afhankelijk van tijdstip op de dag) maar ik vond het echt een aanrader.

Als ik naar deze foto kijk en zie de vlaggetjes waaien denk ik: ja daar heb ik tussen gestaan :-)