Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

52 Suburbs

Sydney,
Australië


Met 637 verschillende wijken is het voor toeristen al moeilijk een compleet beeld te krijgen van alles dat Sydney te bieden heeft. Maar zelfs een groot aantal van de inwoners van deze wereldstad heeft het merendeel van deze wijken nog nooit bezocht! Fotografe Louise Hawson besefte zich in 2009 dat ze een vreemdeling in haar eigen stad was en besloot vanaf dat moment elke week een ander stadsdeel te bezoeken en vast te leggen gedurende een jaar. In totaal 52 wijken (suburbs).

Op haar blog, [url="http://www.52suburbs.com/" target="_blank"]www.52suburbs.com[/url], legde ze een rijke verzameling aan beeldmateriaal vast. De website werd een groot succes en mei dit jaar verscheen er een boek van al haar wijken.
Ook is er dit jaar een tentoonstelling van haar werk te bekijken in het 'Museum of Sydney'. Dagelijks geopend van 9.30 tot 17:00 voor een toegangsprijs van $10.00.

Lees meer op: [url="http://www.hht.net.au/whats_on/exhibitions/exhibitions/52_suburbs" target="_blank"]www.hht.net.au/.../52_suburbs[/url]

De wijken die beschreven en gefotografeerd zijn:
Wahroonga; Lakemba; Potts Point; Cronulla; Cabramatta; Eveleigh; Castlecrag; Harris Park; Blacktown; Auburn; Bondi; Marrickville; Bankstown; Haberfield; Pyrmont; Clovelly; Surry Hills; Ingleside; Lidcombe; Newtown; Brighton-Le-Sands; Glebe; Eastwood; Liverpool; Randwick; Campbelltown; Strathfield; Redfern; Waterloo; La Perouse; Balmain; Woolloomooloo; Dural; Windsor; Darlinghurst; Botany; Sydney CBD; Bonnyrigg; Arncliffe; Kirribilli; Collaroy; Manly; Vaucluse; Hurstville; Dulwich Hill; Summer Hill; Paddington; Penrith; Maroubra; Granville; Alexandria; Milsons Point