Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oud/Nieuw Licht

Sydney,
Australië


Sydney is de grootste en oudste stad in Australië en hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Ondanks wat velen denken, is niet Sydney, maar Canberra de hoofdstad van Australië.
Het gebied rondom de haven van Sydney werd al langer dan 40.000 jaar bewoond door Aboriginalstammen, maar sinds de komst van de Europeanen en de latere industrialisering groeide de stad uit tot een metropool en werd het een plek waar veel culturen samenkwamen.
De haven van Sydney is met name rond Oud&Nieuw een plek waar duizenden mensen op afstromen. Een groot aantal kleine bootjes varen onder de Harbour Bridge door, allemaal uitbundig versierd met lampjes, die je over het water tegemoet stralen . Deze foto is gemaakt vanaf 'Lavender Bay', aan de 'achterkant' van de Harbour Bridge. Het is een ideale locatie om het nieuwe jaar in te luiden, omdat het er vrij rustig is, er geen restricties zijn op het meebrengen van eten en drinken (zoals wel het geval is in de Botanical Gardens) en je het lichtspektakel perfect kunt zien. Daarbij maken het uitzicht op de verlichte wolkenkrabbers en het Luna Park het plaatje af.

Camera: Nikon D70 - Sluitertijd: 10/16 - Diafragma: 45/10 - Brandpuntafstand: 460/10 - ISO: 400