Sydney

'403078' door ivonne '403078' door ivonne

AustraliëSydney

AustraliëSydney

De possum

ivonne

Wat ik zo prachtig vind aan Australië is het feit dat er in de steden zo veel leven is. Tijdens een avondwandeling richting het Opera house kwamen we deze possum tegen. De possum is een buideldier met een dikke vacht. Er zijn veel soorten, de kleinste is de Tasmaanse pygmee van ongeveer 70 mm. Possums zijn nachtdieren en hebben zich goed aangepast aan urbanisatie.

'524868' door Bart Brouwer '524868' door Bart Brouwer

AustraliëSydney

AustraliëSydney

A Bath with a View

Bart Brouwer

Een bad op een merkwaardige plek aan de kust tussen Coogee en Maroubra in Sydney, Australië. De 'Bondi to Coogee walk' is een populaire en erg mooie wandelroute langs de kust van Sydney. Onderweg heb je prachtige uitzichten en kom je langs verschillende stranden, parken, kliffen, baaien en 'rockpools'. De wandeling neemt ongeveer twee uur in beslag. Je kunt eventueel nog anderhalf uur doorwandelen van Coogee naar Maroubra – een minstens zo mooie route.

'166474' door dreamer666 '166474' door dreamer666

AustraliëSydney

AustraliëSydney

The road to ...

dreamer666

Van op de Harbour Bridge heb je een overweldigend uitzicht op de haven en de skyline van Sydney.

'460502' door Bart Brouwer '460502' door Bart Brouwer

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney

Bart Brouwer

De haven van Sydney, Australië, met het beroemde Opera House en de Harbour Bridge. Met behulp van grijsfilters kon ik een lange sluitertijd gebruiken om het 'mist' effect te creëren.

'454291' door chateau '454291' door chateau

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney.

chateau

De Sydney Harbour Bridge in Sydney werd op 19 maart 1932 geopend door Jack Lang, de premier van Nieuw-Zuid-Wales. Er was toen zes jaar aan de bouw ervan gewerkt. Het Operahouse werd in 1973 geopend door koningin Elizabeth II, veertien jaar nadat met de bouw begonnen werd. Het Opera House ligt op de Bennelong Point, aan de rand van een haven waar voorheen een tramremise lag. Het gebouw bevat niet alleen een operazaal maar ook nog drie andere concertzalen, restaurants en bars. (Gescande dia).

'505542' door Marrit '505542' door Marrit

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Watsons Bay

Marrit

Sydney heeft veel verschillende delen met elk een andere feeling en Watsons Bay is daar één van. Neem de ferry vanaf Circular Quay naar deze plek en geniet van het uitzicht op de skyline. Neem na de boot de bus naar Dover Heights, stap uit bij het Dudley Page Reserve (waar je misschien wel het mooiste uitzicht van de hele haven op Sydney CBD hebt, inclusief het Opera House en de Harbour Bridge - en vergeet hier niet een foto te nemen op de schommel met de skyline als achtergrond!), en loop langs de kust terug naar Watsons Bay om aldaar te genieten van fish & chips of ander seafood als lunch. Wandel ten slotte naar de vuurtoren op South Head (Hornby Lighthouse), et voilà - een heerlijke dag in Sydney!

'402014' door Regien '402014' door Regien

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Tamarama

Regien

Tamarama is een baai in het midden van de ‘Bondi to Bronte Ocean walk’, wat één van de meest populaire kustwandelingen is in Australië. Tamarama is voornamelijk in trek bij wannabe trendsetters en heeft de bijnaam Glamarama. Mij is persoonlijk niets van de wannabe’s opgevallen toen ik daar rondliep, maar wellicht kwam dat omdat er een dreigende wolkenlucht op kwam zetten en het vast niet erg diva-like is om rond te paraderen temidden van een regenbui. Je kunt meer bijzonderheden lezen over de Bondi to Bronte walk in mijn tip!

'460916' door jamievanommering '460916' door jamievanommering

AustraliëSydney

AustraliëSydney

The opera house

jamievanommering

Als ik één stad zou mogen kiezen waar ik morgen naar toe zou kunnen emigreren, dan zou het Sydney zijn. Met haar gezellige koffiebarretjes, relaxte mensen, het prachtige opera house en de fantastische stranden in de omgeving zou ik me hier prima kunnen vermaken! Deze foto is genomen vanaf de ferry die wij namen van Manly naar het centrum. Wij vinden het opera house vanaf deze minder gefotografeerde hoek erg mooi; vooral met deze wolkenlucht!

'532747' door Bart Brouwer '532747' door Bart Brouwer

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney Silhouette

Bart Brouwer

Het Sydney Opera House is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Australië, waardoor het een zeer populair onderwerp is om te fotograferen. Het is altijd moeilijk om nog een originele foto te maken wanneer je onderwerp al vele duizenden keren eerder is gefotografeerd. Door een grote brandpuntsafstand te gebruiken heb ik geprobeerd om een bijzondere compositie te krijgen. Om te voorkomen dat het een standaard foto van alleen het gebouw zou worden, heb ik de groep toeristen die de bovenste boog van de Sydney Harbour Bridge beklimt centraal in beeld geplaatst. De 134 meter hoge brug lijkt vlak achter het Opera House te staan, maar staat in werkelijkheid op een afstand van ongeveer 600 meter.

'491549' door NNancyJanssen '491549' door NNancyJanssen

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Bridgeclimb

NNancyJanssen

Een echte must-do als je in Sydney bent is het beklimmen van de Harbour Bridge. Voordat je aan de klim begint krijg je een veiligheidspak met spullen aan en instructies over de klim. Je zit als het ware met je pak vast aan de brug en je loopt allemaal achter elkaar. De instructeur verteld tijdens de klim in je oortje over de geschiedenis van de brug sinds de bouw en de opening in 1932. Langzaam loop je naar boven. Uiteindelijk sta je op de top, met de razende auto's onder je, 134 meter boven zeeniveau. Helemaal op de top, steek je de brug over naar de andere kant, om van daar uit terug te lopen. Het uitzicht van boven is fantastisch. Je kijkt over het water neer op Sydney met natuurlijk het Opera House prominent in beeld. Wij hadden zoveel geluk met het weer dat we zicht hadden tot bijna aan het Blue Mountains National Park, volgens de gids. Na afloop krijg je een heus certificaat en ben je benoemd tot officiële BridgeClimber :-) Jammer is dat je wegens veiligheidsoverwegingen niets mag meenemen naar boven, dus ook geen Iphone. Er worden foto's voor je gemaakt en je krijgt een heel mapje met foto's en dvd achteraf. De BridgeClimb is niet heel goedkoop (4 jaar geleden vanaf 140 dollar, prijs afhankelijk van tijdstip op de dag) maar ik vond het echt een aanrader. Als ik naar deze foto kijk en zie de vlaggetjes waaien denk ik: ja daar heb ik tussen gestaan :-)

'402439' door damfschoenmakers '402439' door damfschoenmakers

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Boos?

damfschoenmakers

Deze aboriginal die een show weg gaf in hartje stad keek mij een beetje boos aan toen hij zag dat ik een foto maakte. Ze deden dat met 2 man en speelde muziek met een didgeridoo.

'327073' door KruYv '327073' door KruYv

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Queen Victoria...Buil

KruYv

Shop till you drop, in Sydney kan het. Onder de grond bevindt zich een gigantisch netwerk aan winkelstraten dat de grote shopping malls op onbegrijpelijke wijze met elkaar verbindt. Verdwalen is er gemakkelijk, maar niet erg, want zo ongeveer op elke hoek doemt een 'Food Court' op met een enorm scala aan afhaal-eettentjes. Het mooiste winkelcentrum is toch wel the Queen Victoria Building, met op de onderste verdieping nog de betaalbare winkels. Hoe hoger je echter komt, hoe chiquer de zaakjes...

'508749' door nathaliebeersma '508749' door nathaliebeersma

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney's Great Ocean.

nathaliebeersma

Deze foto is genomen ten zuiden van Bondi Beach bij Sydney in Australië, op zondag 14 juli 2013 rond 12.30 uur. Mijn ultieme tip voor Sydney: de onwijs mooie wandeling van ongeveer zes kilometer langs de kust van het relatief gevaarlijke Bondi Beach naar het zeer familievriendelijke Coogee Beach. `Ik kan het niet anders omschrijven dan de Great Ocean Road te voet. Prachtig. Watervalletjes komen van de rotsen. Ik ben zeker niet alleen, want de route is zeer toeristisch. Het is vooral druk met hardlopers. Maar het lijkt desalniettemin of ik mijlenver van de stad verwijderd ben. Het eerste strand dat ik bereik via dit schitterende pad over de rotsen is Tamarama Beach, een mooi baaitje. Hierna heb ik mijn eerste kilometers al afgelegd naar Bronte Beach, een groter strand. Strand geeft me pas echt het vakantiegevoel. Ik ontspan helemaal. In het parkje direct achter dit strand heeft de lokale bevolking quality time met de familie op deze zondagmiddag. De ouders zitten in het gras en genieten van de zon terwijl de kinderen om hen heen spelen. Het geelblauwe locomotiefje met rode wagons eraan is een leuke attractie. Na Bronte Beach loop ik langs een grote begraafplaats. Hierna volgt het terrein voor jeu de boules en een grasveld voor cricket, rugby en soortgelijke sporten. Bij het volgende strandje, Clovelly Beach, zijn een stel vrienden fanatiek aan het beachvolleyballen. De baai heeft iets weg van een sluis. Elk strandje heeft een zwembad direct aan het strand. De kleintjes kunnen hier veilig zwemmen. Bovenop de rotsen kijk ik over de gladde oceaan. Ver aan de andere kant van dat immense water is mijn eigenlijke thuisfront met Nederlandse vrienden en familie. Dan bereik ik mijn eindbestemming Coogee Beach, het zesde en mijn laatste strand van de 70 stranden die Sydney rijk is.’

'488017' door Erikplug '488017' door Erikplug

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney harbour bridge

Erikplug

Vanaf het metro station dit plaatje geschoten. Ik was onderweg naar de 'carmarket' om een busje te kopen om de komende 3 maanden mee te reizen. Uiteindelijk in Cairns de bus verkocht, nog winst mee gemaakt ook ;)

'519434' door MoniqueLandman '519434' door MoniqueLandman

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Water dragon op Shell

MoniqueLandman

Wie op vakantie is in Sydney en eens een ander strand wil verkennen dan het bekende Bondi Beach, kan vanaf Circular Quay in Sydney met een veerboot (30 min) naar Manly Beach gaan. Als je op Manly Beach bent en aan de rechterkant het pad langs de kust volgt, kom je uit op een klein en knus strandje, Shelly Beach. Hier kun je lekker aan het strand liggen of een hapje eten in het restaurantje aan het strand. Ook kun je hier de water dragons bewonderen, die niet alleen op de paden lopen en liggen, maar ook op het terras bij het restaurant rondwandelen.

'406236' door Regien '406236' door Regien

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Darling Harbour

Regien

Darling Harbour ligt aan het CBD van Sydney. Het is er goed toeven op de vele terrasjes en je kunt vanuit de haven naar de Chinese tuin en China Town wandelen. Als je echter via de ferry terug vaart naar Circular Quay, is Pyrmont de eerste aanlegplaats. Hier bevindt zich het maritiem museum, zoals je ook al aan het piratenschip kunt zien. (Voor de liefhebbers de exif: F/11, sluitertijd 10/3200, iso 200, 17 mm)

'498114' door ivonne '498114' door ivonne

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Zonnig Sydney

ivonne

En wat doe je dan op zo'n zonnige dag als je in Sydney bent? Juist, je pakt een lekker drankje op het terras van het Opera House en staart wat over de baai.....

'382865' door damfschoenmakers '382865' door damfschoenmakers

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Snake?

damfschoenmakers

Deze ontmoeting met deze mooie gekleurde dame vond plaats net voordat ze ging poseren met een slang om de nek. Het was net chinees nieuw jaar geweest en het is dit jaar het jaar van de slang.

'331615' door imac1963 '331615' door imac1963

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Opera house

imac1963

Iedereen kent dit gebouw. Het beroemde Opera House in Sydney. Wij hadden de tip gekregen om over de beroemde Harbour bridge te lopen. Vanaf deze brug heb je een fantastisch uitzicht op de Opera House en downtown Sydney. Het lukte net om je fototoestel tussen de spijlen van het hekwerk te manouvreren om zo een goede foto te kunnen maken.

'292476' door nienkekrook '292476' door nienkekrook

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Oud/Nieuw Licht

nienkekrook

Sydney is de grootste en oudste stad in Australië en hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Ondanks wat velen denken, is niet Sydney, maar Canberra de hoofdstad van Australië. Het gebied rondom de haven van Sydney werd al langer dan 40.000 jaar bewoond door Aboriginalstammen, maar sinds de komst van de Europeanen en de latere industrialisering groeide de stad uit tot een metropool en werd het een plek waar veel culturen samenkwamen. De haven van Sydney is met name rond Oud&Nieuw een plek waar duizenden mensen op afstromen. Een groot aantal kleine bootjes varen onder de Harbour Bridge door, allemaal uitbundig versierd met lampjes, die je over het water tegemoet stralen . Deze foto is gemaakt vanaf 'Lavender Bay', aan de 'achterkant' van de Harbour Bridge. Het is een ideale locatie om het nieuwe jaar in te luiden, omdat het er vrij rustig is, er geen restricties zijn op het meebrengen van eten en drinken (zoals wel het geval is in de Botanical Gardens) en je het lichtspektakel perfect kunt zien. Daarbij maken het uitzicht op de verlichte wolkenkrabbers en het Luna Park het plaatje af. Camera: Nikon D70 - Sluitertijd: 10/16 - Diafragma: 45/10 - Brandpuntafstand: 460/10 - ISO: 400

'446191' door Frido '446191' door Frido

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Van Bondi naar Bronte

Frido

Op nog geen uur rijden met de bus vanuit het centrum van Sydney sta je op Bondi Beach. De walkway van Bondi naar Bronte Beach is nog geen 5 kilometer lang, maar echt prachtig. De foto is ergens halverwege genomen. Voor wat nuttige informatie kan je kijken op http://www.waverley.nsw.gov.au/recreation/beaches_and_coast/bondi_to_bronte_coastal_walk

'501629' door thijsvincent '501629' door thijsvincent

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Zonsondergang over th

thijsvincent

Vanuit de botanical gardens had ik een prachtig zicht van de zonsondergang over het operahuis en de harbour bridge. Deze laatste is ook zeker de moeite om te beklimmen, je hebt er een prachtig overzicht over de stad, en krijgt leuke weetjes te horen van de gids. Als je naar Australië reist voorzie dan voldoende tijd om in Sydney door te brengen, het is een geweldige stad met veel verschillende mogelijkheden tot activiteiten, je krijgt er heus enkele dagen gevuld.

'310000' door woltonjolton '310000' door woltonjolton

AustraliëSydney

AustraliëSydney

NYE Sydney

woltonjolton

New Years Eve in Sydney, Australia. Het vuurwerk verlicht duidelijk de skyline van Sydney en de bekende Harbour bridge en het Opera house. Deze foto is gemaakt vanaf het Balls head reserve.

'400468' door Regien '400468' door Regien

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Sydney's Hotspots

Regien

Sydney's hotspots gezien vanaf Mrs. Macquaries Point: de Harbourbridge, het Operahouse en links daarvan de prachtige botanische tuin, die ik als een oase van rust ervaar. Als je nog iets verder naar de punt doorloopt kom je bij Mrs. Macquaries chair. Het wordt gezegd dat als je daar op gaat zitten, de wens die je dan doet uitkomt...