Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

Sydney introductieweek met organisatie Ultimate Oz

Sydney
Australië
YaraBon

Sydney introductieweek met organisatie Ultimate Oz

Sydney was voor mij het startpunt van mijn grote Australië avontuur, net als die van vele anderen. Via Activity International (Nederlandse organisatie) had ik een startpakket geboekt bij Ultimate Oz (Australische organisatie), hierbij maakten we kennis met Australië. Ik ontmoette 45 andere jongeren, die vanuit heel de wereld besloten om hun reis door Australië op 25 januari 2016 te starten. Canadezen, Engelsen, Amerikanen, Duitsers, Fransen, Belgen en natuurlijk Nederlanders.

In deze week hebben we, naast wat praktische zaken, voor het eerst met Sydney kennis mogen maken. Een wandeling door de stad stond op het programma. Door het drukke Sydney als een groep schoolkinderen met begeleiders erbij. Het zal vast een grappig beeld geweest zijn. Via de grote straten naar de Botanische Tuinen, The Opera House en The Harbour Bridge. Ik voelde me als een kind zo blij. Ik moet je heel eerlijk zeggen dat de Opera House me wel een soort van tegenviel. Op de foto’s op internet vond ik het een mooier gebouw. Ik ben uiteindelijk, na meerdere malen terug te zijn geweest in Sydney, het steeds meer gaan waarderen. The Harbour Bridge vond ik daarentegen gelijk indrukwekkend, zo’n grote boogbrug met wel acht rijstroken.

Naast deze twee iconen van Sydney, is Bondi Beach er natuurlijk ook eentje. We hebben een wandeling gemaakt van Coogee Beach naar Bondi. Twee uur lang genieten van de prachtige kustlijn met zelfs een begraafplaats naast de zee. Ik vond dat een mooi en bijzonder gegeven. Natuurlijk als afsluiter genoten op het strand en voor het eerst een duik genomen in de relatief warme zee!

De organisatie verzorgde ook een Catamaran Cruise door de haven van Sydney. We hadden heerlijk weer, wat een fijne dag! De haven was best druk, maar we voeren naar een meer afgelegen stuk met kleine bootjes. De boot werd stilgelegd en we werden verwend met een lekkere barbecue. Er woonden mensen rondom de baai waar we lagen. Het lijkt me zo gaaf om op zo’n plekje te wonen. Je hebt een prachtig uitzicht van de zee en er was veel groen omheen, maar daarnaast ben je zo in het hart van Sydney. Ideaal!

Naast alle bovenstaande activiteiten, zijn we ook nog twee dagen/twee nachten naar Port Stephens geweest. Voor de eerste keer in Australië kamperen. Ik en mijn tentgenootje vonden het best wel spannend. Niet helemaal voor niks, want er zat een enorme kakkerlak in de tent. Op de plek waar we zaten, waren een aantal dieren opgevangen, waaronder twee kleine kangoeroes en een aantal vogels. Hier ontmoette ik dus mijn eerste kangoeroe, wat een leuk dier! Verder tijdens deze dagen gesandboard, hierbij ga je met een plank een grote duin af. Het was leuk, maar wel vermoeiend om de duin weer op te klimmen, nadat je er vanaf gegleden bent. Het regende, maar dat kon de pret niet drukken. Later die dag beklommen we een heuvel, het bleef helaas regenachtig en bewolkt weer. Het uitzicht was niet zoals gehoopt. Regenjas en wandelschoenen wel voor het eerst uitgeprobeerd én goedgekeurd. Op de tweede dag een boottocht gemaakt en dolfijnen gezien, schattige beesten. De avonden hebben we doorgebracht op het strand, waar ik me voor het eerst verbaasde over de prachtige sterrenhemel die je vanuit Australië kunt bewonderen.

Foto's

a030a.jpg
a030a.jpg
YaraBon
425f6.jpg
425f6.jpg
YaraBon
728e0.jpg
728e0.jpg
YaraBon
9360a.jpg
9360a.jpg
YaraBon
f8fd3.jpg
f8fd3.jpg
YaraBon
1e74a.jpg
1e74a.jpg
YaraBon
9ce76.jpg
9ce76.jpg
YaraBon