Sydney reisblogs

Blue Mountains

Annettoz was er (tot 24 mrt 2005) Gepost op 20 mrt 091 reacties

We zijn naar de Blue Mountains geweest!!

Ze heten de Blue Mountains door de eucalyptus damp die daar hangt (goed dus voor alle mensen die verkouden zijn). Door die damp hangt er een soort blauwe mist. Ze zijn dus NIET blauw doordat er daar "blauwe beren leven die in de rui zijn en
vervellen, en dan lost die vacht op en stijgt de damp op", zoals een van mijn creatieve groepsgenootjes had bedacht.

Het was echt een actief dagje hoor! Eerst een aardig lange rit vanuit Sydney om er uberhaupt te komen, maar het was zeker de moeite waard. Eerst zijn we naar een krater gereden in de Blue Mountains. Dat was de enige plek waar gras groeide, midden tussen al die bomen. Daar hebben we ook een aantal kangeroe's gespot!! (de eerste WILDE kangeroe's die ik gezien heb, want als je even langs Kuiterweg 11 rijdt, zie je ze ook.)

Daarna zijn we verder gereden naar het uitkijkpunt op de Three Sisters en vanaf daar hebben we de 1000 treden tocht gemaakt. Dat zijn dus 1000 treden naar beneden en weer 1000 naar boven! De echte bikkels ten minste, want je kan ook terug met de tram. Wij zijn uiteraard wezen lopen!

Het was een erg bijzonder ervaring, want halverwege begon het bewolkt te worden en te onweren. We liepen door de modder en de smalle paadjes en het leek net een echt tropische regenwoud toen het ging regenen. Toen we een stuk hoger geklommen hadden, waren we opeens boven de wolken en hoorden we de regen onder ons vallen.

Vandaag zijn we gewoon een dagje de stad in gegaan. Lekker rustig aan doen, want iedereen had last van zijn kuiten. Wat een mietjes he! Midden in de stad stonden twee jongens met een bord omhoog waarop "FREE HUG" stond. Aangezien ze vooral genegeerd werden, dacht ik maar een goede daad te doen en heb ze eens even flink geknuffeld! Dit mondde uit in een ware groepsknuffel, want steeds meer voorbijgangers begonnen elkaar ook spontaan te omhelzen! Zulk gezellig volk, die ozzies.

We zijn ook nog even The Rocks ingegaan. Dat is het oudste stadsdeel van Sydney waar het allemaal begonnen is.

Sydney is een geweldige stad met een goede sfeer, maar ik ben blij dat ik morgenochtend weg ga, want....

IK GA OP SURFKAMP!!

Dat wordt dus afscheid nemen van ons groepje, nu ieder zijn eigen weg gaat!

Annettoz Positie 16479 (0 p.) Lid sinds 16-03-2009 Foto's en tips: 68 Blogs: 80 Fans: 7

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Een flinke wandeltocht.
blogfoto nr. 2
Nog meer richels om langs te lopen.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Erg mooi gebied waarvan je een leuke beschrijving geeft!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.