Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

Het vogelbekdier

Sydney
Australië
Morealin13

Het vogelbekdier

Ik ben een dierengek. Ik hou van alle dieren en ben momenteel verliefd op een van Darwins creaturen. Het vogelbekdier!

Het is 20cm groot, de snavel van een eend, de zwemvliezen van een bever (ook de staart), een zoogdier die eieren leggen en is onderwate super snel! De giftigste zoogdier van Australie!

We kwamen aan in Sydney vanuit Nieuw Zealand. We hadden geluk gehad met onze reisorganisatie dat ze voor ons een visum hadden geregeld. Want bij vertrek zei de meneer achter de balie ineens, hebben jullie dames ook een visum voor het land van Oz? Het bloed trok uit onze gezicht, want we hadden er niet aan gedacht deze aan te vragen. Maar na een scan sessie van onze pasporten schenen we een visum te hebben en konden we achter de douane uitpuffen van de shock.

Nadat we 2 maanden in NZ hadden gereisd, was het een verademing om in Sydney te zijn. Wat ik niet verwacht had. Want steden zijn niet echt mijn ding. Maar het was er warm en er waren ineens rare dieren om mij heen! Tijdens een rooftop BBQ keken we uit op een kathedraal en toen de zon onderging vlogen er ineens kakakoe's naar hun slaapplekje in de boom in de buurt en toen ik richting de kathedraal keek kwamen waren de vliegende honden net wakker aan het worden en vlogen uit om hun kleine prooitjes te gaan zoeken.

Op dag 2 waren wij verder aan het kijken in Sydney, ineens stond ik in een park oog in oog met een Ibis! Ik keek mijn ogen uit!!

Omdat we hier waren als een stopover voor ZuidOost Azie hadden we niet erg veel tijd. Dus alle highlights werden bekeken. En een avond gingen we het Sydney Aquarium in. En daar waren ze! Ik had ze nog nooit in het echt gezien! En eigenlijk is het ook wel zielig dat ze opgesloten zitten! Maar ze stolen mijn hart! Op zoek naar de kleine ongewervelde diertjes op de bodem van de tank waren ze te snel voor mijn camera en nadat het bijna sluitingstijd was moest ik bij ze weg! Super mooie dieren!

Dus voor mij zijn ze echt de mascotte van Australie! Go Platypus!!

Foto's

b81a4.jpg
b81a4.jpg
Morealin13