Sydney reisblogs

Summerseason

reefje was er (tot 20 sep 2008) Gepost op 18 jun 120 reacties

Het is zomer in Australia en dat betekent voor velen genieten van lekker eten, leuke activiteiten en festivals, mooie stranden en goed weer. Helaas blijkt dat laatste niet helemaal waar. Ook in Sydney regent het! De laatste weken hebben wij alleen maar regen gehad. Klam (ondanks dat het met bakken uit de hemel komt, blijft het een graad of 25) en nat van de regen kom ik dan vaak thuis. Gelukkig hebben we ook een aantal mooie dagen ertussen, waarin we gretig gebruik maken van alle zomerse festivals en activiteiten! En mocht het toch regenen, dan kunnen we altijd nog genieten van de indoor activiteiten zoals het aquarium.

Dancing

In het tweede weekend van januari gaan wij met een paar mensen naar het Jazz in the Domain festival. Naast de lekkere Jazz / Zuid – Amerikaanse muziek, zijn er ook allerlei eet- en dranktentjes te vinden. Het rare is dat bijna niemand van de 50.000 man ook maar enige aanstalten maakt om hun booties te shaken. Een paar uitzonderingen daargelaten, zit iedereen keurig op een deken in het gras met een koelbox waar genoeg eten en drinken in zit voor de komende uren. Zoals bijna alle festivals, eindigt ook deze voor 23 uur. We besluiten verder te dansen in een Spaanse club in The Rocks. Onder het genot van een glaasje sangria en live muziek, dansen we de nacht in. Zelfs Quentin (mister ik dans niet) beweegt enigszins mee op de muziek!

26 Januari is gedoopt tot Australia day. In het kort is deze Nationale feestdag te vergelijken met onze Koninginnedag of the 4th of July in Amerika. Groot en klein gaat verkleed in de kleuren van de Australische vlag uitgedost met hoeden, vlaggen, schmink en gekke brillen. In Sydney zijn de hele dag activiteiten gepland zoals, markten, muziekfestivals, bootparades en als afsluiter: vuurwerk! Hoewel het best leuk is om deze dag een keer mee te maken, is de oorspronkelijke intentie van deze feestdag ver te zoeken.

Australië lijkt in dit opzicht veel op Amerika. In Darling Harbour worden er regeringsfilmpjes gedraaid, met als boodschap hoe geweldig Australië wel niet is. Iedereen is trots om Ozzie te zijn en om dit te beargumenteren laten ze een aantal Kiwi’s (Nieuw Zeelanders) en Aziaten aan het woord, die onlangs hun residency hebben gekregen. Maar een Aboriginal (die overigens de eerste inwoner van Oz was!) zie ik niet voorbij komen. Beetje jammer.

Voordat ik naar Australië vertrok, kwam ik via Hyves in contact met Yvonne die bij mij op de middelbare school heeft gezeten. Zij zit nu ook in Sydney en we hebben een date voor 1 februari. Vrijdag avond zit ik dan naast Yvonne (die ik al 6 jaar niet heb gezien of gesproken!) in het Limburgs te ‘proaten’. Alhoewel we genoeg gespreksstof hebben, krijgen we niet de kans om even 6 jaar bij te praten. De barman komt met twee drankjes aanzetten. “This is from the 2 gentlemen over there”. Voorzichtig kijken we naar de richting waar de barman wijst. Niet veel later worden we vergezeld door twee Colombiaanse mannen van in de 40/50.

We raken aan de praat en de biertjes blijven komen. Wanneer blijkt dat een van de twee toch wel graag wat intiemer contact wil, besluiten Yvonne en ik de volgende kroeg op te zoeken. Bij de 3 wise monkeys ontmoet zij een Ierse vent die ze vorige week op een feest heeft leren kennen. Na wat gekletst te hebben, besluiten we samen met een aantal van zijn vrienden, een nachtclub op te zoeken. Ff een drankje doen, is uiteindelijk een flinke stapavond geworden met lichtelijk te veel alcoholische drankjes voor Revy (burp!).

Worldfood

Het begon allemaal met een duur etentje in een Frans restaurant. Uiteindelijk hebben Quentin en ik er een traditie van gemaakt om om de twee weken een lekkere internationale keuken uit te zoeken. Wij zijn beiden fan van lekker eten en maken er elke keer weer een feestje van. De wijnkeuze laat ik meestal aan hem over, aangezien hij de wijnkenner is. Tot nu toe staat de Franse keuken 2x, Libanese keuken en de Spaanse keuken op ons lijstje. Ook thuis wordt alles uit de kast getrokken wanneer Matt en Quentin het eten klaarmaken. Kookcursus? Revy leert alle nieuwe tips en trucs in de keuken van vriendlief! Ik ben een groot fan van de kant-en-klare aardappelen met rozemarijn en nu kan ik ze zelf maken! De Franse manier van koken (vers en alles zelf maken) is zeer gezond en lekker, maar ik betwijfel of iedereen de tijd heeft om een tot anderhalf uur in de keuken te staan!

reefje Positie 27407 (0 p.) Lid sinds 17-06-2012 Foto's en tips: 59 Blogs: 55 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Volcanic Hazard!
4 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
Humanopoly
0 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Auckland
Auckland Council
0 1
Gepost op 27 januari
Nieuw-Zeeland Auckland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.