Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

Alleen is ook maar alleen!

Sydney
Australië
Reefje

Alleen is ook maar alleen!

Wat zullen we vandaag eens gaan doen? Eindelijk kan ik doen en laten wat ik wil zonder met iemand rekening te houden. Freedom at last! Maar ja….alleen is ook maar alleen. En dus besluit ik de laatste paar dagen met mijn groepje van de Jumbo door te brengen. We beginnen onze reis bij Paddy’s Market. Een overdekte markt waar ze van alles en nog wat aan de man proberen te brengen. Fruit, kleren, traditionele Aboriginal spullen, eten, tassen en cosmetica. Je kan het zo gek niet bedenken. En alles spot goedkoop!

Nadat we onze groene Paddy’s Market tasjes volgeladen hebben met spulletjes, vertrekken we richting Darling Harbour. Per toeval ontdekken we The Outback Centre, een winkel waar ze alles over de Aboriginal cultuur weten te vertellen. We zijn net op tijd voor The Sounds of the Outback, een muzikale en visuele show waarbij je wordt geïntroduceerd tot de Aboriginal cultuur en the Outback via het welbekende Aboriginal instrument, de didgeridoo. Een jonge vent van achter in de 20 vertelt enthousiast over de geschiedenis van zijn grootouders. Zijn vader en grootvader leerde hij pas op latere leeftijd kennen. En door hun is hij achter zijn ware roots gekomen. Het verhaal vertelt hij aan de hand van een film van the Outback, handgebaren van dieren en de geluiden van de didgeridoo. Helaas geen foto’s kunnen maken, maar het was zeker een mooie ervaring!

Zaterdagochtend zitten we in de ferry richting Manly. We hebben besloten om ons zelf een relax dagje te gunnen aan het strand! Het toeristenplaatsje Manly ligt maar een half uurtje met de boot van Sydney. Het is vandaag lekker druk in het stadje, want dit weekend is tevens het Jazz Festival. Echt zwemmen in de zee zit er vandaag niet in. Op het moment dat ik met mijn voeten in het water sta realiseer ik me weer dat het pas lengte is Australië, wat dus betekent dat het water ijskoud is! Heerlijk liggen op mijn handdoek, een boekje lezen en langs de winkeltjes slenteren is zeker ook niet verkeerd. ’s Avonds gaan we gezellig met een groepje onze free meal nuttigen bij The Gaff. Tevens de plek waar we later die avond staan de swingen op de beats van een dj.

En dan is het zover… de laatste dag samen! Om 13 uur hebben we met iedereen bij Woolworths (supermarkt) afgesproken. Nadat we alleen maar lekkere dingen hebben ingeslagen, trekken we ons terug voor een picknick in de mooie Botanische tuinen van Sydney. Nadat we alle adressen en telefoonnummers hebben uitgewisseld, genieten we allemaal nog even van het leuke gezelschap en de mooie natuur die ons omringd.





Foto's

1ab91.jpg
1ab91.jpg
Reefje
34313.jpg
34313.jpg
Reefje
34313.jpg
34313.jpg
Reefje
2aef7.jpg
2aef7.jpg
Reefje
2aef7.jpg
2aef7.jpg
Reefje
0c64e.jpg
0c64e.jpg
Reefje
0c64e.jpg
0c64e.jpg
Reefje