Sydney reisblogs

Alleen is ook maar alleen!

reefje was er (tot 20 sep 2008) Gepost op 18 jun 120 reacties

Wat zullen we vandaag eens gaan doen? Eindelijk kan ik doen en laten wat ik wil zonder met iemand rekening te houden. Freedom at last! Maar ja….alleen is ook maar alleen. En dus besluit ik de laatste paar dagen met mijn groepje van de Jumbo door te brengen. We beginnen onze reis bij Paddy’s Market. Een overdekte markt waar ze van alles en nog wat aan de man proberen te brengen. Fruit, kleren, traditionele Aboriginal spullen, eten, tassen en cosmetica. Je kan het zo gek niet bedenken. En alles spot goedkoop!

Nadat we onze groene Paddy’s Market tasjes volgeladen hebben met spulletjes, vertrekken we richting Darling Harbour. Per toeval ontdekken we The Outback Centre, een winkel waar ze alles over de Aboriginal cultuur weten te vertellen. We zijn net op tijd voor The Sounds of the Outback, een muzikale en visuele show waarbij je wordt geïntroduceerd tot de Aboriginal cultuur en the Outback via het welbekende Aboriginal instrument, de didgeridoo. Een jonge vent van achter in de 20 vertelt enthousiast over de geschiedenis van zijn grootouders. Zijn vader en grootvader leerde hij pas op latere leeftijd kennen. En door hun is hij achter zijn ware roots gekomen. Het verhaal vertelt hij aan de hand van een film van the Outback, handgebaren van dieren en de geluiden van de didgeridoo. Helaas geen foto’s kunnen maken, maar het was zeker een mooie ervaring!

Zaterdagochtend zitten we in de ferry richting Manly. We hebben besloten om ons zelf een relax dagje te gunnen aan het strand! Het toeristenplaatsje Manly ligt maar een half uurtje met de boot van Sydney. Het is vandaag lekker druk in het stadje, want dit weekend is tevens het Jazz Festival. Echt zwemmen in de zee zit er vandaag niet in. Op het moment dat ik met mijn voeten in het water sta realiseer ik me weer dat het pas lengte is Australië, wat dus betekent dat het water ijskoud is! Heerlijk liggen op mijn handdoek, een boekje lezen en langs de winkeltjes slenteren is zeker ook niet verkeerd. ’s Avonds gaan we gezellig met een groepje onze free meal nuttigen bij The Gaff. Tevens de plek waar we later die avond staan de swingen op de beats van een dj.

En dan is het zover… de laatste dag samen! Om 13 uur hebben we met iedereen bij Woolworths (supermarkt) afgesproken. Nadat we alleen maar lekkere dingen hebben ingeslagen, trekken we ons terug voor een picknick in de mooie Botanische tuinen van Sydney. Nadat we alle adressen en telefoonnummers hebben uitgewisseld, genieten we allemaal nog even van het leuke gezelschap en de mooie natuur die ons omringd.

reefje Positie 27748 (0 p.) Lid sinds 17-06-2012 Foto's en tips: 59 Blogs: 55 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Ons shop groepje
blogfoto nr. 2
Paddy's Market
blogfoto nr. 3
Manly
blogfoto nr. 4
Manly Beach
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Volcanic Hazard!
4 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
Humanopoly
0 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Auckland
Auckland Council
0 1
Gepost op 27 januari
Nieuw-Zeeland Auckland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.