Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

Santa Claus

Sydney
Australië
Reefje

Santa Claus

“Goodday, my name is Michael but you can call me Santa Claus.” Michael is een grote man (paar kilootjes te zwaar), met een baard (niet geheel wit meer) gekleed in shorts en een los zittende blouse. Vandaag is hij onze reisleider door de Blue Mountains National Park, een prachtig bergachtig gebied met watervallen, veel groen en een gedeelte dat bestaat uit regenwoud. Om al dit moois te aanschouwen moesten we al vroeg uit de veren. No worries, vanuit Sydney is het ongeveer 2 uurtjes rijden naar de Blue Mountains, we kunnen nog wel ff lekker in de bus pitten. Zodra we in de bus zitten en de meeste backpackers al de binnenkant van hun ogen bekijken, roept Michael iets door de microfoon. “Beding beding, (telkens als hij omroept maakt hij een aankondigingsgeluidje) how are ya folks? Ready for an exciting trip to the Blue Mountains?” Het duurt even, maar langzaamaan klinkt er dan toch een gejuich door bus.

Michael is echt een fantastische reisleider met veel humor en een gave voor storytelling. Op zich wel handig natuurlijk als dit je beroep is! Onze eerste stop is net buiten de stad bij het Olympisch park, waar de zomerspelen van 2000 werden gehouden. Voordat we het park inrijden, zet Santa Claus HET Olympisch nummer (Conquest of Paradise) op en rijdt ie een extra rondje op de rotonde. Het geeft toch wel wat extra sfeer aan het geheel, ik gok namelijk dat de stadions veel meer indruk maken vanbinnen als het gene dat wij nu aanschouwen. Nadat iedereen een foto heeft gemaakt, plasje heeft gepleegd en wat lekkers heeft gehaald gaan we weer verder.

Vandaag maken we twee wandelingen door de Blue Mountains, daarbij stoppen we bij de verschillende lookout punten (o.a. Three Sisters) en watervallen (Princess Rock en Wentworth Falls). De natuur hier is zo anders dan in Nederland. Het rotsgebergte is enigszins te vergelijken (qua kleur en materiaal) met de Grand Canyon, daarnaast zijn er nog de verschillende planten en bomen (voornamelijk Eucalyptus) die wij helemaal niet kennen in ons Kikkerlandje. Het is onbeschrijflijk mooi! (zie foto’s) Bij de Wentworth Fall geeft Michael ons de optie om nog eens zo’n 1000 treden naar beneden te lopen (zucht…en omhoog). Nee niet voor de lol natuurlijk, maar om een nog beter (adembenemend) zicht te krijgen van de waterval. Een select groepje durft het aan. Ik denk bij mezelf, waarom niet je bent maar 1 keer hier. Michael heeft zeker gelijk, het uitzicht is prachtig!

Na de lunch, vervolgen wij onze reis naar de Three Sisters. Michael vertelt dat er een verhaal achter deze 3 stenen gebergtes zit. Volgens de Aboriginal legende waren deze drie mooie zusjes verliefd geworden op drie broers van een andere stam. Omdat ze van twee verschillende stammen waren konden ze niet trouwen. Hier namen de mannen geen genoegen mee en er ontstond een strijd. Om de dames te beschermen besloot een witchdoctor ze te helpen door ze tot steen om te toveren. Nadat de strijd over zou zijn, zou hij de spreuk weer ongedaan maken. Toen de strijd over was bleek dat de witchdoctor dood was. De Three Sisters wachten nu nog altijd op een redder in nood….

Foto's

cf224.jpg
cf224.jpg
Reefje
cf224.jpg
cf224.jpg
Reefje
343e2.jpg
343e2.jpg
Reefje
7f09a.jpg
7f09a.jpg
Reefje
7f09a.jpg
7f09a.jpg
Reefje
6a00b.jpg
6a00b.jpg
Reefje
6a00b.jpg
6a00b.jpg
Reefje
343e2.jpg
343e2.jpg
Reefje
343e2.jpg
343e2.jpg
Reefje