Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

Bondi Beach

Sydney
Australië
Taiaotravel

Bondi Beach

Vandaag is het stranddag. Na een kort bezoekje aan Hyde Park (Sydney heeft veel parken in verschillende maten), waar we uitzicht hebben op de immens hoge Sydney Tower, gaan we naar Cirquilar Quay. Hier vragen we informatie over een bezoek aan Bondi Beach en de mooie Coastal Walk die je van hieruit naar Bronti Beach kunt maken. Al snel blijkt dat wij beter geïnformeerd zijn dan het vrouwtje achter de balie van de VVV. Het valt overigens op hoeveel Aziatische mensen in de toerisme werken, terwijl hun Engels echt ontzettend slecht is. Maar goed, we lopen uiteindelijk maar naar de verschillende bushaltes en gaan op zoek naar de bus naar Bondi North.

Als we met de bus onderweg zijn, vragen we ons af waar we moeten uitstappen. Deze vraag wordt al snel beantwoord als een jongen in wetsuit met surfplank de bus in stapt. We stappen gelijk met deze typisch Ozzy Surfdude uit en zien al snel het bekend surfstrand. Het is verboden hier te zwemmen vanwege de gevaarlijke stroming en de vele hoge golven. Voor surfers is dit natuurlijk een waar paradijs. Dobberend op hun surfplank wachten ze op de juiste golf om hun kunsten te tonen. Overigens zijn er ook surfers die zich richten op de kleinere golven en vooral oefenen om tot de eerste groep te kunnen behoren.

Na lekker met onze voeten in het ijskoude water te hebben gelopen, vervolgen we de kustwandeling. Een route die zeker de moeite waard is. Je loopt langs verschillende stranden waar surfers actief zijn, mensen liggen te relaxen, actievelingen buiten sporten en je in afgeschermde gedeeltes kunt zwemmen.

Vanuit Bronti Beach pakken we de bus terug naar het centrum. We hadden vanmiddag eigenlijk nog naar het Taronga Zoological Park en de North Sydney Olympic Pool willen gaan, maar besluiten vanwege de tijd deze onderdelen over te slaan.

Onze late lunch eten we op een bankje bij de haven. In een onoplettend moment vliegt een brutale zeemeeuw over en pikt het eten uit mijn hand. Even later zie ik dat ze hetzelfde ritueel bij een andere toerist uitvoeren. Dat zal ons toeristen leren om lekker buiten in het zonnetje te eten!

Foto's

acee2.jpg
acee2.jpg
Taiaotravel