Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

Sydney

Sydney
Australië
Taiaotravel

Sydney

Vandaag gaan we dan echt Sydney ontdekken. We staan redelijk op tijd op (acht uur ’s ochtends is toch best redelijk te noemen na twee vermoeiende vliegdagen?). We besluiten aan de haven met uitzicht op de Harbour Bridge en het Opera House te ontbijten. Nu is het echt vakantie! Het is nog een beetje frisjes, maar het belooft een prachtige dag te worden…

We hebben een multi-dagpas gekocht voor het openbaar vervoer en niet voor de toeristische variant te kiezen. Natuurlijk doen we wel de toeristische attracties aan. Na het ontbijtje wandelen we naar het Opera House. We komen er al snel achter dat dit indrukwekkend bouwwerk het beste tot z’n recht komt van een afstandje. We zien een mooi uitzichtpunt in de Botanical Gardens en lopen via dit prachtige park hier naar toe. Onderweg zegt M wel de kaketoes die hier vrij rond vliegen te willen zien. Hij wordt op z’n wenken bedient. We zien kaketoes, die overigens een stuk groter zijn dan we dachten en fel gekleurde rainbow-lorikeets. Ook genieten we van de typische geur van de Australische gombomen en zien we de nationale bloem (kangaroofeet) die rood fluweelachtig uitzien en de vorm heeft van kangaroevoeten (althans, dat denken we dan).

Het uitzichtpunt geeft inderdaad een prachtig uitzicht op het Opera House met daarachter de Harbour Bridge. En blijkbaar is het ook een bekend uitzichtpunt, want er stopt een bus met… de Indiërs van het vliegtuig. Blijkbaar zijn zij met de Indische variant van FOX reizen Sydney aan het ontdekken. We maken natuurlijk een paar foto’s en besluiten te kijken of we hier ’s avonds ook nog terug kunnen komen. Het park is namelijk na zes uur ’s avonds gesloten, maar dit gedeelte valt er waarschijnlijk net buiten.

In het park wordt druk gejogd. Het lijkt wel alsof iedereen in zijn lunchpauze gaat joggen en dan is dit mooie park natuurlijk geen verkeerde locatie. We lopen naar de veerboot die naar Kirribilli gaat en maken vanaf de boot een paar prachtige shots van de skyline. De eerste halte stappen we uit en gaan op zoek naar een mooi uitzichtpunt op de stad (voornamelijk de haven). Het is even zoeken, maar dan vinden we een leuke wandelroute langs de kust en genieten van het mooie uitzicht. Uiteindelijk vinden we een mooi uitzichtpunt bij Jeffrey Street, waar we even vertoeven. Dan weer snel terug via een kortere route, want de veerboot gaat maar een keer per uur. We varen via een paar prachtige locaties terug naar de haven en lopen via de oudste wijk van Sydney “the Rocks” naar de Harbour Bridge.

We raadplegen onze Citygids en besluiten naar het Sydney Aquarium te gaan. Dit is nog geruime tijd open en wellicht de moeite waard. Het is wel een eindje lopen, wederom berg op berg af door drukke winkelstraten met de meest dure merken. We zijn al aardig geconditioneerd op het geluid van de voetgangersoversteekplaats, dus heelhuids komen we aan bij het Aquarium. Het blijkt dat dit vooral is ingericht op kinderen, maar aangezien we ons nergens te oud voor voelen, genieten we er toch van. We zien de zeldzaam gespotte platypus en nog meer wonderlijke onderwaterwezens. Er is een sectie “Gerat Barrier Reef” waar we prachtige tropische vissen zien, die we hopelijk ook nog live zullen gaan aanschouwen.

Het is inmiddels donker genoeg om ons te werpen op de nachtfotografie. We lopen eerst naar het uitzichtpunt op het Opera House met de Harbour Bridge op de achtergrond. De enigen die we op deze wandeltocht tegenkomen zijn een paar toeristen, de bus Indiërs en wederom veel fanatieke joggers. Het uitzicht is adembenemend mooi en we genieten dan ook met volle teugen. We proberen nog een aantal creatieve toepassingen met de camera (we hebben die fotocursus niet voor niks gedaan) en lopen vervolgens weer terug naar de haven. In alle enthousiasme zijn we vergeten dat we nog een hapje moeten eten. Aangezien het te laat is om nog bij een restaurant iets te kunnen bestellen (tja, je zou denken dat Sydney een wereldstad is, maar toch zijn openingstijden anders dan je zou verwachten), stappen we de lokale Burger King (hier Hungry Jack’s genoemd) binnen en eten dit feestmaal op met uitzicht op de bezienswaardigheden. Nadat ons buikje gevuld is, herhalen we hier hetzelfde fotoritueel en gaan we na een lange, maar prachtige dag terug naar het hotel.

Ongelofelijk dat je je in een stad aan de andere kant van de wereld zo thuis kunt voelen…

Foto's

184bb.jpg
184bb.jpg
Taiaotravel