Sydney

Sidney - Blue Mountains

Judith was hier op 2008-11-09 Gepost op: 2009-01-06 0 reacties.
We hebben gisteren de whale watching cruise gemaakt en het is gelukt! We hebben 5 walvissen gezien, zelfs van 20 meter afstand! Echt heel gaaf! Eindelijk foto's van de staart kunnen maken, daar heb ik heel lang op moeten wachten! Ik zal deze later plaatsen, kunnen jullie een beetje meegenieten De terugweg was nogal ruig maar gelukkig had ik uit voorzorg reisziektepilletjes van het Kruidvat genomen en maar goed ook, de helft van de passagiers was aan het overgeven, echt erg prettig (not) maar gelukkig heb ik nergens last van gehad, behalve misschien een overdosis aan pilletjes!

We hebben ook een ander hotelletje gevonden, 2 straten verderop dus onder de brug slapen hoeft gelukkig niet. Het weer is vandaag eindelijk beter geworden, weinig wind en 28 graden, eindelijk!!!! Sidney is een geweldige stad, we zijn er in totaal 6 nachten en dat is het ook echt wel waard. En op deze manier kunnen we alles heerlijk relaxed doen.

De eerste dag hebben we de Hop on/Hop off bus genomen om een indruk te krijgen van Sidney. We zijn ook bij Bondi Beach geweest maar het waaide erg hard dus er waren weinig mensen op het strand, wel een paar ' die hard' surfers. En zo hebben we de hele dag eigenlijk doorgebracht, ons heerlijk laten rondrijden door de stad! De volgende dag hebben we ons ticket stiekem nog een keer gebruikt om naar de haven te komen voor de whale watch cruise (hahaha, we zijn natuurlijk wel backpackers!).

De dag na het walvissen spotten (de foto's zijn geplaatst!) zijn we lekker op ons gemak door de stad gaan slenteren. We zijn naar Paddy's Haymarket geweest, een enorm gebouw met allemaal kraampjes. Het lijkt erg op een markt in Thailand maar dat komt misschien ook omdat alle verkopers Aziatisch zijn. Sowieso is er in Australie een enorme Aziatische gemeente. Iedere stad heeft wel een China Town en het lijkt wel of 1 op de 10 GEEN Aziaat is!

Na de markt zijn we wat gaan winkelen en alhoewel het lastig is om niets te kopen omdat ik geen plek meer heb in mijn rugzak, was het toch leuk om te 'browsen'. Ook hebben we een bezoek gebracht aan een prachtig warenhuis, Queen Victoria Building, gebouwd in 1898 en écht enorm! En hier heb ik een nieuwe ring gekocht, had ik van tevoren al bedacht en dat neemt niet zoveel plaats in! Neergestreken op een terrasje en dat bleek redelijk duur te zijn (in verhouding dan want Australie is goedkoper dan Nederland). We hebben het er dan ook maar van genomen en heerlijke spicey mosselen gegeten voor de lunch!

Gisteren zijn we naar de Blue Mountains geweest waar we de wereldberoemde rotsformatie The Three Sisters hebben gezien (hieronder het verhaal): The Aboriginal dream-time legend has it that three sisters, 'Meehni', 'Wimlah' and Gunnedoo' lived in the Jamison Valley as members of the Katoomba tribe. These beautiful young ladies had fallen in love with three brothers from the Nepean tribe, yet tribal law forbade them to marry. The brothers were not happy to accept this law and so decided to use force to capture the three sisters causing a major tribal battle. As the lives of the three sisters were seriously in danger, a witchdoctor from the Katoomba tribe took it upon himself to turn the three sisters into stone to protect them from any harm. While he had intended to reverse the spell when the battle was over, the witchdoctor himself was killed. As only he could reverse the spell to return the ladies to their former beauty, the sisters remain in their magnificent rock formation as a reminder of this battle for generations to come.

Nog een ritje met de meest steile cable car van de wereld en met de gondel weer omhoog en nog wat uitkijkpunten bekeken en gelukkig ook eindelijk kangaroes gezien. Helaas niet de grotere Red Kangaroos maar deze waren een kleinere versie; the Grey Kangaroos. Ook leuk! En op de terugweg naar Sidney hebben we het Olympisch stadion en het Olympisch dorp nog bezocht (van de buitenkant). Het laatste stuk met de ferry waardoor we in de haven bij het Opera House aankwamen. Omdat het al 7 uur was en het over een uurtje donker zou zijn en ik graag foto's wilde van een verlicht Opera House, zijn we daar weer lekker op een terrasje neergestreken om te wachten op zonsondergang, tja, je moet toch wat......!

We gaan zondag weer verder, onze volgende stop wordt Byron Bay, een stukje onder Brisbane.


Liefs,

Judith


0
0
Alle blogs van Judith
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.