Sydney reisblogs

Van Melbourne via Eden naar Sidney

Judith was er (tot 03 nov 2008) Gepost op 06 jan 090 reacties

Vanuit Sale hebben de trein gepakt naar Melbourne, 3 uurtjes treinen en we kwamen midden in de stad aan. Het hostel hadden we al geboekt dus daar als eerste naar toe gegaan. Het is altijd lastig om te bepalen hoe je het beste ergens kunt komen als je nieuw bent in een stad en dat was deze keer te merken! We hebben een heel eind moeten lopen met onze rugzak, voor het eerst voelden we ons echte backpackers (hopelijk ook de laatste keer want dat was toch wel pittig met 16 kilo op je rug de heuvel op!).

De volgende dag Melbourne ontdekt en als eerste naar Victoria Market gegaan. Toen onze email gecheckt want we waren benieuwd of de dame van het hotel in Merimbula nog advies had voor ons omdat we om 3 uur 's nachts aan zouden komen. En ja hoor, een email met het advies om ergens anders te boeken omdat in het pakket geen vervoer was naar de whale watching cruise! Shit, we hadden de busreis naar Merimbula al geboekt! Snel op internet gezocht en een leuk B&B adresje gevonden in Eden (vlak bij Merimbula). Gebeld en gelukkig was daar nog een kamer vrij. Opgelucht hebben we daarna de GRATIS Circle tram genomen, een prima (en goedkope) manier om de stad een beetje te ontdekken. UItgestapt halverwege het rondje voor de prachtige St Paul's Cathedral.

Om 17.45 uur hadden we de bus naar Merimbula en gelukkig was het geen probleem om uit te stappen in Eden. We zouden er zo'n kleine 9 uur over doen wat dus betekent dat we ergens rond 3 uur 's nachts zouden aankomen!!! Rond half 3 uur zijn we dan ook in Eden, pikdonker en geen hond op de weg (op zich prettig natuurlijk!). Gelukkig stapt met ons een hele vriendelijke man uit die vertelt dat zijn vrouw hem komt ophalen en dan zouden zij ons wel afzetten bij het B&B. Dus wij in hun auto gekropen maar toen we aankwamen bij het B&B was het natuurlijk nog dicht en heel resoluut zei Mel (de vrouw); No way I'm going to leave you girls here! Dus mochten we mee met hun, ze hadden wel een slaapplekje voor ons. 5 minuten later bleek dat de voortent van hun caravan te zijn en ons matrasje een stapel slaapzakken. Na een kopje thee toch nog een paar uurtjes geslapen en de volgende ochtend kregen we weer keurig een lift naar ons B&B.

Daar aangekomen kregen we gelijk een ontbijt voorgeschoteld van onze landlady Fay en werden we naar onze kamer gebracht, megagroot! We horen dan ook uitgebreid over het Whale Festival wat net dit weekend plaatsvindt in Eden (vandaar dat alles volgeboekt was!) en dat we daarmee wel heel veel geluk hadden want dan was er van alles te doen in het centrum. Fay was zo vriendelijk om ons (na een douche) naar het centrum te brengen en we hebben onze ogen uitgekeken! Wat je niet allemaal kan verzinnen om mee te laten lopen in de parade; de winnaar van Australie luchtgitaarspelen, kinderen in piratenpakjes, hele oude auto's en dat was het eigenlijk wel........

Fay had ons geboekt voor de whale watching cruise op zondag want op zaterdag was deze al volgeboekt. Prima, maakt ons niet uit natuurlijk.

Zondagochtend aan het ontbijt vertelt Fay echter dat er een kansje bestaat dat de cruise niet doorgaat omdat het nogal hard waait.... en inderdaad, om 11 uur wordt alles gecancelled *^%$#&!*#^*& Tja, wat moeten we nu doen, zoveel is er niet meer te doen in een dorp met 4000 inwoners.. Fay stelt voor om ons naar het uitkijkpunt te brengen want de kans is groot dat we van daaruit ook walvissen kunnen zien. Dat grijpen we natuurlijk met beide handen aan alleen helaas, ook hier geen walvissen! Gelukkig waren er op de werf allerlei activiteiten zoals een koor, een countrybandje, een fishcake wedstrijd en een spookhuis! Met pijn en moeite hebben we hier een paar uur doorgebracht en toen zijn we maar weer naar onze knusse kamer gegaan.

Vanmorgen om 6 uur hebben we weer de bus naar Sidney genomen en nu zitten we hier al een paar uur, heerlijk om weer in een stad te zijn! We hebben al gezien dat we vanuit hier ook whale watching cruises kunnen doen dus we gaan het zeker nog een keer proberen! Daarnaast vallen we weer met onze neus in de boter, de Melbourne Cup start morgen en dat betekent dat veel hotels (ja, zelfs in Sidney) volgeboekt zijn. Gelukkig hebben we in ieder geval t/m donderdag een slaapplek gevonden en anders wordt het onder de Sydney Harbour Bridge, ook een belevenis natuurlijk!

Liefs,

Judith

Judith Positie 20702 (0 p.) Lid sinds 13-09-2007 Foto's en tips: 79 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Gestrand in het Paradijs
1 2
Gepost op 12 januari
Australië Sydney
Holy @$#%, ik ben in Fiji!
0 0
Gepost op 06 januari
Fiji Viti Levu
Summer time.....
0 0
Gepost op 06 januari
Australië Queensland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.