Sydney reisblogs

We did it, de Sydney bridgeclimb

ajvermeer is er nu(tot 01 jul 2009) Gepost op 01 jul 092 reacties

Hallo, het volgende deel Sydney.
De dag begon vandaag heel mooi ik kon de zon al mooi op zien komen toen ik naar de douche ging.
Voordat ik echter terug was en mijn fototoestel had bemachtigd, wat een plekje onder ons bed heeft gevonden was er al de nodige bewolking voor getrokken zodat het maken van foto,s achterwege kon blijven. Er stond op dat moment een beste wind dus dat ging vrij snel.
Na het ontbijt het verhaal geplaatst wat jullie reeds hebben kunnen lezen over de eerste dag Sydney, had echter zoveel problemen met de verbinding dat de tekst wel op de blog terecht gekomen is maar de foto’s niet. Ik ga toch proberen om de achterstand in foto’s de komende dagen in te lopen zodat deze gelijke tred houden met de verhalen. Op de blog zit ook een aparte pagina om foto’s te uploaden maar ook dat werkte niet.
En dan nu het verhaal van vandaag: rustig ontbeten in de camper en daarna getracht de blog bij te werken daarna na c.a. 5 kwartier martelen met een onwillige verbinding richting stad getrokken. Nog steeds redelijk bewolkt maar toch gegaan. Op de ferrie een leuke familiefoto laten maken met de Harborbridge en het Operahouse als achtergrond. Daarna zouden we naar de zuidwest pilon gaan om vanaf daar de haven en het operahouse te bekijken. We hadden in Januari al op internet gekeken om de Bridgeclimb te doen maar internet gaf aan dat deze al was volgeboekt. Tot onze verbazing zagen we onderweg naar de Pilon dat erbij de ingang van de bridgeclimb een bord stond dat er nog plaatsen vrij waren voor de middag. Met zijn allen geen moment geaarzeld en direct naar binnen.
We startten in een van de laatste groepen en gingen met schemer naar boven. Een schitterende zonsondergang boven de blue mountains gezien en daarna in het donker echt boven op de brug gestaan. Wat een geweldig gevoel om vanaf dat punt over Sydney heen te kijken en dan te weten dat je 135 meter boven het water staat, echt een kick voor ons allemaal. Een geweldige happening met een heel divers samen gestelde groep. Amerikanen, duitsers, australiers ,een francaise en hollanders. Wat aan geeft wat een aantrekkingskracht deze excursie heeft op alle nationaliteiten welke er naar Sydney komen.
Aangezien zoiets 3,5 uur duurt daarna een snelle hap genomen bij mcD en daarna terug naar de Camper.Terwijl ik dit tik zit Gery al het totale reisverslag bij te werken en zet ik de tekst voor de blog alvast in Word om hem zo over te kopieren.
Morgenochtend wordt de diesel weer aangeslingerd en gaan we richting de Blue Mountains.
Voor degooglemap volgers vanuit Narrabeen via Mona Vale richting Katoomba en dan zoeken we verder in zuidwestelijke richting een nieuwe slaapplaats. Tot tikkens , de 4 “aussies”.

ajvermeer Positie 17730 (0 p.) Lid sinds 11-09-2008 Foto's en tips: 81 Blogs: 27 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
australische mussen
blogfoto nr. 2
operahouse by night
blogfoto nr. 3
harborbridge by nigt
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Onze laatste dag in Cairns
0 2
Gepost op 28 juli
Australië Cairns
The end is near
0 3
Gepost op 25 juli
Australië Cairns
Daintree rainforest en daintree river
0 0
Gepost op 23 juli
Australië Cairns

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Gelukkig hebben jullie geen last van hoogtevrees. Nu was het natuurlijk donker op die brug en konden jullie toch geen 135 meter nar beneden kijken, dat scheelt alweer!
In Arnhem speelt het zich momenteel allemaal ook op grootte hoogte af, twee hoog, jullie krijgen bij deze de groeten, het belooft hier weer een zonnige dag te worden, veel plezier en tot de volgende blog Roland

smjansen

Door: smjansen • Geplaatst op

Dat is mooi is het toch nog gelukt om bovenop die brug te staan!!!! Zo zie je maar je kunt niet alles van te voren plannen en dat geeft zeer verrassende wendingen. Gelukkig maar. Ik lees dat jullie richting The Blue Mountains gaan, rijden jullie er doorheen of is het de bedoeling dat ook daar een kijkje wordt genomen. Veel plezier in ieder geval, volgens mij is Sydney zeer geslaagd.
Groetjes,
Sonja

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.