Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

Sydney

Sydney
Australië
Reefje

Kerst

Wonen in een grote stad heeft zo zijn voordelen. Op kerstdag zijn er bijvoorbeeld nog winkels open, zodat diegene die weer eens te laat zijn met kerstinkopen doen, nog snel een cadeautje kunnen kopen. Ik beken, ik ben zo’n persoon! De laatste dagen hebben Quentin en ik heel Sydney afgezocht naar de perfecte cadeaus voor iedereen. Matt is helemaal into het fotograferen en krijgt daarom een accessoire voor zijn dure Canon camera. Ingrid zit vol spanning op haar vriend te wachten, die 4 januari naar Sydney komt. Om er zeker van te zijn dat Ingrid en Andre de laatste maanden een leuke tijd tegemoet gaan, heb ik een passion box gekocht met een zijden doek, boekje met handige tips en badparels (die later geen badparels blijken te zijn?!).

Quentin krijgt van mij een concertkaartje voor een avond boordevol Hip Hop acts, waaronder DJ Q-Bert die hij al 10 jaar live probeert te zien (blijkbaar doet de dj niet of zeer weinig aan Europese optredens). En dan is er nog Raphael. De 24e eindigen Quentin en ik met cadeaus voor iedereen behalve voor hem. We konden niet echt een passend iets vinden en dachten daarnaast dat hij waarschijnlijk toch niets voor ons had gekocht. Die avond kreeg Quentin echter te horen dat Raphael een zeer leuk cadeau voor mij had gescoord. Oeps! We kunnen niet maken om met niets aan te komen. En dus besloot ik maar een tweede poging te wagen op kerstdag.

Omdat het vrijwel onmogelijk is om in Nederland 1 winkel te vinden die open is op kerstdag, ging ik met niet al te veel hoop de stad in. Tot mijn verbazing was bijna heel Chinatown nog open! Hoewel dit veel belovend klinkt, was het nogal een opgave om een winkel te vinden die niet vol hing met knuffels, speelgoed dingen en Hello Kitty artikelen. Uiteindelijk ben ik geslaagd in een souvenir shop. Raphael zijn Engels is verre van goed en dus besloot ik een Australisch Slang (uitdrukkingen) boekje te kopen. Daarnaast heb ik hem nog blij kunnen maken met kersenchocolade (grote choco fan!), een No Worries t-shirt, sticker en een wegenboek voor zijn reis door Oz. Mission accomplished! De volgende missie, die ik gelukkig met Ingrid kon delen, was het maken van een typisch Nederlands hoofdgerecht voor de 25e.

Na een lange zoektocht op internet, besloten Ingrid en ik de jongens een maaltijd voor te schotelen zoals we dat thuis gewend zijn met de kerst. Want ja, een typisch Nederlands gerecht zoals erwtensoep en stampot kan ik 3 Franse heren toch echt niet voorschotelen! Uiteindelijk hebben we besloten voor varkenshaas met champignons in tomatenroomsaus (mijn moeders recept), broccoli, sperziebonen en geroosterde pijnboompitten als groenten en een aardappelschotel met aubergine en kaassaus (AH recept, we hebben maar even achterwege gelaten dat dit een Frans gerecht was!). Rond een uur of 5 stond Ingrid voor de deur met alle boodschappen. Als echte keukenprinsessen, hebben we twee uur in de keuken staan zwoegen om er iets moois van te maken.

Voordat we aan tafel gingen, hebben we eerst een appetizer en een drankje gedaan. Nadat ik klaar was met bellen met het thuisfront, kwamen de cadeaus tevoorschijn. Iedereen was zichtbaar blij met zijn of haar cadeaus. Van Ingrid kreeg ik het Dan Brown boek Deception Point en Ferrero Rocher (hoort bij kerst!). Ook van Raphael kreeg ik chocolade en daarnaast hele kleurrijke (roze en oranje!) badstoffen sokken. In Young heb ik het namelijk een keer gepresteerd om slipper aan te trekken met mijn sokken aan. Vandaar dat hij dit wel een grappig cadeau vond. Van mijn lief kreeg ik een duur en riskant cadeau, parfum Flower by Kenzo. Hij ruikt wel erg lekker moet ik zeggen!

Ons hoofdgerecht viel gelukkig in de smaak. Matt vond vooral de aardappelschotel lekker (herinnerde hem waarschijnlijk aan thuis )! Het toetje, soort van chocolade cake, had Matt gemaakt. Nadat we ons volge(vr)geten hadden, hebben we ons tot vroeg in de ochtend vermaakt met het spelletje Jungle Speed. Het was een hele ervaring om kerst in Australië te vieren. Vooral omdat het echte kerstgevoel er niet was. Toch raar om in de zomer zonder sneeuw en huisversieringen, kerst te vieren. Maar uiteindelijk blijkt dat gezellig samen zijn, lekker eten en drinken, cadeaus, Wham en Mariah Carrey toch nog voor een degelijke kerstsfeer kunnen zorgen!