Sydney

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sydney image

Backpackers life

Sydney
Australië
Reefje

Backpackers life

The Woodduck Harbour City Hostel is onze nieuwe thuishaven voor de komende 5 nachten. Het grote pand telt 6 verdiepingen inclusief een rooftop met een uitzicht waar je u tegen zegt! Eenmaal aangekomen in het hostel, begint ons avontuur dan ook op het dakterras met een Australian BBQ en een biertje. Na een uur besluit ik toch maar mijn bed (lees: stapelbed dat alle kanten op stuitert zodra mijn bovenbuurvrouw zich omdraait) op te zoeken. Het backpackers life is, afgezien van het feit dat je uit een backpack leeft en al het moois van de wereld ziet, precies hetzelfde als het studentenleven.

Ik deel een kamer met nog 4 andere dutchies en 1 Belg. Binnen een uur is de kamer al omgetoverd tot een grote bende waar niemand ooit meer iets in terug zal vinden. De badkamer bestaat uit 3 douchehokjes, wastafels en spiegels die constant beslaan door de damp van de stoomkabines (douches). ’s Ochtends zijn er nog meer studentenachtige taferelen. Ontbijt is elke ochtend tot half 10 gratis. Een prima regeling als je in bent voor een lekkere pannenkoek. Alleen de borden en het bestek zijn nergens te bekennen. Elke dag moet iedereen opnieuw een zoektocht starten naar een bord, bestek en mok, die je zelf mag afwassen alvorens te gebruiken. Nou ja, net zoals in het studentenleven is het een grote gezellige bende en is er altijd wel wat te beleven.

Onze eerste uitje begint in the Botanical Garden. We lijken wel een stel Aziaten, een langzaam voortbewegende groep die overal foto’s van maakt en waarbij de oh’s en ah’s niet achterwege blijven. Uiteindelijk komen we uit bij Darling Harbour waar het welbekende Opera House staat. De bende wordt hier op de foto gezet en gaat de geschiedenisboeken in als de Australian Backpackers Jumbo van 2007. De rest van de middag genieten we aan boord van Lady Rose (onze eigen Catamaran) die een mooie route aflegt langs de Sydney Skyline. Na een paar rondjes door de haven te zijn gevaren, houden de meeste backpackers het voor gezien en begeven zich naar the main deck. Er is speciaal een dj ingehuurd om de partystemming erin te brengen. Helaas gaan de voetjes niet van de vloer door de mooie eentonige muziek van de dj…..maar wel bij de stoelendans! Blijft toch een leuk spel om te doen. Vervolgens worden er stelletjes gevormd die een ballon moeten laten knappen, in de meest vreemde (lees: lachwekkende) posities. Rond een uur of 7 meren we aan en zijn we vrij om ergens een hapje te gaan eten.

Foto's

f7ae1.jpg
f7ae1.jpg
Reefje
f7ae1.jpg
f7ae1.jpg
Reefje
5c4e8.jpg
5c4e8.jpg
Reefje
7baa6.jpg
7baa6.jpg
Reefje
7baa6.jpg
7baa6.jpg
Reefje
f86a9.jpg
f86a9.jpg
Reefje
f86a9.jpg
f86a9.jpg
Reefje
5c4e8.jpg
5c4e8.jpg
Reefje
5c4e8.jpg
5c4e8.jpg
Reefje