Sydney

De culturele hotspots van Sydney image De culturele hotspots van Sydney image De culturele hotspots van Sydney image

Waar moet je naartoe als je na het strand nog een beetje cultuur wilt snuiven in de grootste stad van Australië?

In CarriageWorks, waar vroeger treinen werden gebouwd, vind je tegenwoordig de meest inspirerende kunstinstellingen van Sydney.
In CarriageWorks, waar vroeger treinen werden gebouwd, vind je tegenwoordig de meest inspirerende kunstinstellingen van Sydney. (© Columbus Travel 2015)


Dat Sydneysiders gezegend zijn met fantastisch natuurschoon en een waanzinnig klimaat, is algemeen bekend. Maar ook het culturele aanbod van de Australische metropool doet je die 24 uur lange vliegreis snel vergeten. Iedere rechtgeaarde kunst- en cultuurliefhebber begint met een bedevaartstocht naar de Art Gallery of New South Wales, met zijn fantastische Aboriginalkunst, en de MCA, het moderne kunstmuseum van de stad. De curators werken veel samen met plaatselijke galerieën en jong talent en weten daarom altijd te verrassen. De ligging, direct aan de baai, nodigt uit tot een gezellige picknick nadat je een middagje cultuur hebt gesnoven.De leukste buurten van SydneyVervolg je kunsttour met een bezoek aan twee eigenzinnige buurten: Darlinghurst (‘Darlo’), met zijn grote Italiaanse en homo- en lesbogemeenschap, en Surry Hills, dat vroeger te boek stond als een niemandsland waar bendes de dienst uitmaakten en tegenwoordig galerieën, cafés en designwinkels de fine fleur van Sydney trekken. Even verderop ligt Paddington, het chique zusje van Surry Hills. Aanrader hier is de rommelmarkt op de eerste zaterdag van de maand, tussen Crown en Little Collin Streets. Ook leuk: Five Ways, onderdeel van de populaire wijk Paddington. Dit stukje Sydney heeft een Europese vibe. Je kan er lekker op een terrasje zitten, bijvoorbeeld om de heerlijke brownies bij Gusto Deli Café te proberen, of om een middagje galeries te bezoeken. Aanrader op dat vlak is de Sherman Contemporary Art Foundation, een non-profitorganisatie die werk tentoonstelt van jonge kunstenaars uit Australië, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.Van trein tot designEen stukje verder van het centrum, maar een absolute must, is CarriageWorks: een groot complex waar in lang vervlogen tijden treinstellen werden gebouwd en anno nu de leukste kunst- en designinstellingen van Sydney allerlei evenementen organiseren. Denk daarbij niet alleen aan tentoonstellingen maar ook aan gekke feestjes, dansworkshops en markten. Sluit de dag af in Slide, een club met een glazen dak waaronder cabaretvoorstellingen, circusshows en dansfeesten plaatsvinden en je kunt loungen met de meest markante persoonlijkheden van de stad.Geheim strandNa al dit cultuurgeweld toch nog even een frisse neus halen? Zet koers naar Milk Beach. Vanuit dit strand in de wijk Vaucluse heb je een schitterend uitzicht op de Harbour Bridge en de skyline van Sydney, maar je komt er alleen locals tegen. Volg hiervoor Vaucluse Road, achter Strickland House.Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "De culturele hotspots van Sydney"

  • profile image comment
    Door nathaliebeersma • geplaatst op 10 Oct 2015 | 02:29:34

    De markt in Paddington is absoluut een aanrader. Je vindt er mooie lokale kunst en gerechten van over de hele wereld. Ga erheen via de grote winkelstraat Oxford Street en sla ook zeker de pittoreske Victoriaanse huizen in Paddington Street (twee straten verwijderd van de markt) niet over.

Sydney thumbnail

Sydney

Highlight #4
van Australië
Sydney is de grootste en oudste stad van Australië en de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales...
10.0
1
reviews
Populaire highlights van Australië
Toon meer highlights