Sydney Artikelen & Blogs

Reisnieuws

5200 Naakte mensen in Sydney

Gepubliceerd: 01 mrt 2010
0

Het was een koude herfstdag vandaag in Australië, maar dat heeft duizenden mensen er niet van weerhouden uit de kleren te gaan.

Voor de lens van kunstenaar Spencer Tunick poseerden de vrijwilligers bij het aanbreken van de dag voor het Opera House in Sydney.

Massale omhelzing

Van te voren was gerekend op zo’n 2500 deelnemers, maar uiteindelijk verzamelden zich maar liefst 5200 enthousiastelingen. De fotograaf liet zijn modellen poseren met hun armen in de lucht en terwijl ze elkaar omhelsden.

Homoparade

Het evenement, dat Tunick ‘Mardi Gras: De Basis’ noemde, viel samen met de jaarlijkse homoparade in Sydney. De kunstenaar vreesde dat het niet makkelijk zou zijn om de naakte hetero’s en homo’s elkaar te laten omhelzen.

Zoenen, zoenen

Tunick: ' Ik was dus heel blij dat de opstelling uiteindelijk lukte en dat iedereen samen kwam in een verenigde, vriendschappelijke zoen.' Hierdoor wilde de kunstenaar de boodschap uitzenden ‘dat Australiërs een vrije en gelijkwaardige samenleving omhelzen’.

Mexico City

Spencer Tunick staat bekend om zijn massale naaktshoots. Hij hield ze in onder meer Barcelona, New York en Amsterdam. In Mexico City wist hij het meeste naakt te verzamelen: hier poseerden ruim 18.000 mensen voor hem.

Zelf meedoen?

Wil je zelf ook een keer met duizenden andere mensen naakt op de foto gezet worden? Tunick is altijd op zoek naar modellen. Je kan je hier opgeven op zijn website om op de hoogte gehouden te worden van de aankomende fotoshoots.

Bekijk de video


Get Flash to see this player.Bron: News.com.au

Meer over Syndey kun je lezen in Columbus editie 19.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Australië artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Klimaatverandering. Een gevaar voor werelderfgoed

19 nov 2016, Archeologen mogen hun borst letterlijk nat gaan maken. Volgens het rapport van Environmental Research Letters lopen meerdere UNESCO Werelderfgoederen het risico om voor het jaar 2100 onderwater te staan of beschadigd te zijn. Nog even en dan zijn ...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.