5200 Naakte mensen in Sydney image
Arnieh

5200 Naakte mensen in Sydney

Het was een koude herfstdag vandaag in Australië, maar dat heeft duizenden mensen er niet van weerhouden uit de kleren te gaan.

Voor de lens van kunstenaar Spencer Tunick poseerden de vrijwilligers bij het aanbreken van de dag voor het Opera House in Sydney.

Massale omhelzing

Van te voren was gerekend op zo’n 2500 deelnemers, maar uiteindelijk verzamelden zich maar liefst 5200 enthousiastelingen. De fotograaf liet zijn modellen poseren met hun armen in de lucht en terwijl ze elkaar omhelsden.

Homoparade

Het evenement, dat Tunick ‘Mardi Gras: De Basis’ noemde, viel samen met de jaarlijkse homoparade in Sydney. De kunstenaar vreesde dat het niet makkelijk zou zijn om de naakte hetero’s en homo’s elkaar te laten omhelzen.

Zoenen, zoenen

Tunick: ' Ik was dus heel blij dat de opstelling uiteindelijk lukte en dat iedereen samen kwam in een verenigde, vriendschappelijke zoen.' Hierdoor wilde de kunstenaar de boodschap uitzenden ‘dat Australiërs een vrije en gelijkwaardige samenleving omhelzen’.

Mexico City

Spencer Tunick staat bekend om zijn massale naaktshoots. Hij hield ze in onder meer Barcelona, New York en Amsterdam. In Mexico City wist hij het meeste naakt te verzamelen: hier poseerden ruim 18.000 mensen voor hem.

Zelf meedoen?

Wil je zelf ook een keer met duizenden andere mensen naakt op de foto gezet worden? Tunick is altijd op zoek naar modellen. Je kan je hier opgeven op zijn website om op de hoogte gehouden te worden van de aankomende fotoshoots.

Bekijk de video


Get Flash to see this player.



Bron: News.com.au

Meer over Syndey kun je lezen in Columbus editie 19.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.