Sydney verkozen tot beste stad image
Ben.g.weber

Sydney verkozen tot beste stad

Sydney is voor het achtste jaar op een rij verkozen tot de beste stad ter wereld.

De havenstad aan de oostkust van Australië liet San Francisco, Parijs, Rome en Melbourne achter zich in de jaarlijkse poll van het Amerikaanse reismagazine Condé Nast Traveler.

Criteria

Meer dan 25.000 lezers van het Amerikaanse magazine brachten hun stem uit. Hierbij werd gelet op criteria als sfeer, vriendelijkheid, cultuur en bezienswaardigheden, restaurants en winkelen. San Franciso kwam als beste stad van de Verenigde Staten uit de bus, Vancouver werd verkozen tot beste stad van Canada. In Europa stond Florence aan kop, in Afrika was dat Kaapstad. Tot slot werd Ubud, dat ook het hoogste scoorde in de categorie 'vriendelijkheid', als beste stad in Azië beoordeeld.

Relaxte levensstijl

Volgens Minister van Toerisme van New South Wales Jodi Mckay genieten bezoekers van Sydney van de relaxte levensstijl, de beroemde bezienswaardigheden en de schoonheid van de stad. 'Deze prijs is een fantastische eer voor het toerisme en de gastvrijheidssector. Tevens bevestigt het wat veel inwoners al weten, namelijk dat Sydney de beste stad ter wereld is', aldus de minister. Het afgelopen jaar ontving de grootste stad van Australië bijna 2,6 miljoen internationale bezoekers.


Amsterdam

Onze eigen hoofdstad eindigde op de tiende plek van de ranglijst.


Foto door: Paskalkw.reisreporter.nl



Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.