Sydney

Reisgids cover foto
foto: Reisreporter thijsvincent

Sydney is de grootste en oudste stad van Australië en de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Deze bruisende metropool heeft de grootste natuurlijke haven ter wereld, telt meer dan zeventig stranden en heeft ’s werelds grootste randstedelijk gebied, twee keer groter dan Peking.
Wie aan Sydney denkt, denkt automatisch aan het Opera House en de haven met de Harbour Bridge. Maar Sydney is meer dan dat. Oxford Street, een veelvoud aan musea en het groen van de verschillende parken zijn evengoed een bezoek waard.

Op zo’n anderhalf uur rijden vanaf het stadscentrum bevindt zich nog een andere iconische attractie: de Blue Mountains. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed, vandaar de naam. Sydney heeft geen last van cyclonen en de kans op aardbevingen is er relatief laag. Maar vooral in de hete zomermaanden wordt de stad regelmatig geteisterd door bosbranden.

Jaarlijks verwelkomt Sydney miljoenen toeristen die komen genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft.

Informatie over Sydney

Beste foto's & tips van Sydney

Wat ik zo prachtig vind aan Australië is het feit dat er in de steden zo veel leven is. Tijdens een avondwandeling richting het Opera house kwamen we deze p...

>>

Een bad op een merkwaardige plek aan de kust tussen Coogee en Maroubra in Sydney, Australië. De 'Bondi to Coogee walk' is een populaire en erg mooie wandelr...

>>

Van op de Harbour Bridge heb je een overweldigend uitzicht op de haven en de skyline van Sydney.

>>

Kaart van Sydney en omgeving

Locatie op de kaart
Laatste Sydney Artikelen

Met onze reisgids Sydney ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1