South Australia reisblogs

Great Ocean Road & The Grampians

corinerick was er (tot 14 apr 2010) Gepost op 23 jun 110 reacties

Het tweede deel van de Great Ocean Road begon helaas met regen. Nu zit je het grootste gedeelte in de auto,maar toch…

Gelukkig is het droog als we bij onze eerste stop zijn. Deze ligt zo’n 40 km van de zee: de Otway Fly Tree Top Walk. Dit is een wandelroute op 25 meter hoogte tussen de bomen van het regenwoud in het Otway National Park. Halverwege kun je nog hoger klimmen naar ruim 45 meter met nog een mooier uitzicht over de enorm hoge bomen.

Daarna begint de route richting de ’Twelve Apostles’. Dit waren oorspronkelijk 12 rotsen in de Grote Oceaan. Door natuurgeweld zijn het inmiddels iets minder, maar niet minder indrukwekkend om te bekijken. Onze eerste blik op twee van deze apostelen krijgen we, na een steile trapafdeling, vanaf het strand. Gelukkig breekt de zon nu ook door en hebben we even lekker de tijd om op het strand door te brengen. Daarna bekijken we het andere deel van de apostelen tussen nog honderden andere toeristen vanaf een uitkijkpunt. Even verderop bekijken we ook nog de rotspoort ‘The Arch’, de ‘London Bridge’ en ‘The Grotto’. Allemaal erg indrukwekkend!

Vanuit Warrnambool vertrekken we richting het noorden. Op een rustige zondagochtend rijden we naar Halls Gap middenin National Park The Grampians. Onderweg komen we welgeteld 15 auto’s tegen en dat over een route van 170 km… Het dorp Halls Gap ligt middenin de bergen en is niet erg groot. Middenin het dorp is wel een mooie speeltuin. ’s Middags besluiten we daar even te spelen. Wat eerst niet opvalt, maar als er één gaat huppen wel, is de kolonie kangoeroes die blijkbaar ook graag in de speeltuin ‘spelen’. Later blijkt dat bij zonsondergang ook op de camping kangoeroes ‘wonen’.

De volgende dag maken we een aantal wandelingen door het National Park The Grampians. De mooiste is de wandeling naar de The Balconies, waar het uitzicht ook nog eens geweldig is. De klim op één van de balkons is ietsje gevaarlijk, maar we (de jongens niet) besluiten toch te gaan. Leuk om daar echt even te staan en het uitzicht vanaf een ander punt te bekijken. Later ook nog de waterval McKenzie bezocht. Ook hier weer een mooie wandeling.

Op dinsdag verlaten we de bergen en rijden richting de kust. Onderweg stoppen we bij de grotten in Naracoorte. We bezoeken één van de grotten: the Wet Cave. Een korte wandeling met een mooi zicht op de stalactieten. In de grotten zijn ook fossielen gevonden, waaronder een enorm grote wombat (ter grootte van nijlpaard). Een voorbeeld hiervan staat bij de ingang van het park. Na de lunch in het park vertrekken we naar de kust. We belandden eind van de middag in Kingston SE. In onze gids staat dat de camping in Kingston een ‘Tourist Award Winner’ is. Dus verwachten er wel iets van. Echter, deze Award is waarschijnlijk in 1962 gewonnen... Omdat de volgende camping ruim 150 km verderop ligt, besluiten we hier toch maar een nachtje te blijven.

Vanuit Kingston rijden we verder door het Coorong National Park richting Kangaroo Island. Voordat we de oversteek gaan maken, overnachten we nog een nachtje aan het strand in Port Elliot.

corinerick Positie 14515 (0 p.) Lid sinds 02-06-2008 Foto's en tips: 124 Blogs: 23 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
The 12 Apostles
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hoogtepunten van Milaan
1 0
Gepost op 24 augustus
Italië Milaan
De laatste dagen van een geweldige reis!
1 0
Gepost op 02 juli
China Beijing
Panda's en soldaten
1 1
Gepost op 01 juli
China Sichuan en Chongqing

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.