South Australia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek aan opaalmijnstadje Coober Pedy

South Australia,
Australië


Het bezoek aan Coober Pedy in Zuid-Australië vond ik heel bijzonder. Het is het opaalmijncentrum van de wereld. De edelstenen komen van de meer dan 70 mijnen. In de taal van de Aborigines betekent Coober Pedy ‘blanke man in een gat’. Het leven speelt zich hier grotendeels onder de grond af, huizen, winkels, kerken en zelfs het hotel zijn in een rots uitgehouwen.

Bezoek er de `Break Aways` 30 km noordwaarts, een reeks heuvels die uit verschillende kleuren bestaan, en die als de zon erop schijnt van kleur veranderen. Dit gebied wordt gevormd door erosie en is beschermd, je mag er niet van de weg afgaan. Het is een heilige plaats voor de Aboriginals.
Aanschouw Dog Fence, de langste afsluiting ter wereld ( 5400 km ) sinds 1880 geplaatst om de wilde honden (dingo’s) weg te houden van de schapen in het zuiden.
Bezoek de grot van Crocodile Harry en de helemaal uit rotsen uitgehouwen Servisch Orthodoxe kerk.
Er zijn twee tankstations, één supermarktje, opaalwinkels, diverse hotels en [url="http://www.camp-underground.com.au/" target="_blank"]ondergrondse camping[/url].

Hoe kom je er?
- [b]Auto[/b] over de Stuart (Explorer) Highway, Hwy 87, Adelaide 846 km, Alice Springs 685 km
- [b]Coach[/b] [url="http://www.greyhound.com.au/" target="_blank"]Greyhound Pioneer[/url]
Alice Springs -> Coober Pedy vertrek 10.30 aankomst 19.30 uur
Adelaide -> Coober Pedy vertrek 19.25 aankomst 06.15 uur
- [b]Trein,[/b] met de [url="http://www.gsr.com.au" target="_blank"] Great Southern Railways Ghan route[/url] van Adelaide naar Alice Springs. Transport van Manguri Station, 47 km. van Coober Pedy regelen voor vertrek uit Adelaide of Alice Springs.
- [b]Vlucht[/b] met [url="http://www.rex.com.au/" target="_blank"]Regional Express Airlines[/url], Adelaide-Coober Pedy, maandag & vrijdag.