South Australia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Remarkable Rocks

South Australia,
Australië


Vanuit Cape Jervis kan je met de ferry naar Kangaroo Island. Aan de zuidkant van het eiland ligt het National Park Flinders Chase. Bijna op het zuidelijkste puntje liggen de Remarkable Rocks (zie ook mijn foto http://www.columbusmagazine.nl/oceanie/australie/south_australia/reisreporter/fotos/329320.html).

De Remarkable Rocks zijn bijzondere rotsen. De van nature gebeeldhouwde formaties balanceren bovenop een granieten rots (bron: Wikipedia). Het zijn één van bijzondere geologische verschijnselen in dit National Park.

Als je op het eiland de South Coast Road neemt, welke bij de ingang van het National Park overgaat in de Cape du Couedic Road. Zo'n 10 km later kun je linksaf slaan Boxer Road op. Aan het einde van deze weg is een kleine parkeerplaats. Daarna is het nog een klein stukje lopen en je kunt je eerste stappen op de Remarkable Rocks zetten.
Wij waren rond 9.00 uur 's ochtends op deze locatie. Vrijwel alleen kun je hier dan rondlopen. Nog maar weinig toeristen bezoeken dit NP.

Je kunt de rotsen van alle kanten bekijken. Je mag er op klimmen, er binnenin zitten, etc. Het enige waar je op moet letten is dat je aan de zeekant je niet achter de verbodbordjes begeeft... (de rotsen gaan hier bijna steil naar beneden...)

En als je dan toch hier bent is het maar een paar kilometer naar de Admiral Arch, een natuurlijk brug waar een grote kolonie zeehonden leeft.