South Australia

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

South Australia image

Kangaroo Island: action, wildlife and wilderness!

South Australia
Australië
Nathaliebeersma

Kangaroo Island: action, wildlife and wilderness!

Ik heb een weekend vol avontuur en wildlife beleefd op Kangaroo Island!

Zaterdagmorgen moest ik al om 04.30 uur opstaan en om 05.00 uur werden Elke en ik thuis opgehaald door groovy gids Derek. Nadat we bij het kantoor bus Jacko opgehaald hadden, werd het tijd om de andere passagiers op te pikken in het centrum. Toen iedereen in de bus zat reden we richting Cape Jervis, waar de ferry naar Kangaroo Island vertrekt. Onderweg heb ik mijn eerste wilde kangoeroes gespot. Na drie kwartier varen zetten we voet aan wal op het eiland dat ooit aan het vasteland vast zat en nu elk jaar een centimeter verder de oceaan in drijft. Onze eerste uitdaging was het beklimmen van Prospect Hill, in de brandende zon. Matthew Flinders beklom deze heuvel op zoek naar voedsel toen hij het eiland ontdekte in 1802. Hij zag een heleboel kangoeroes en daarom gaf hij het eiland de naam…juist! Na de lunch bij Emu Ridge, waar ze eucalyptus-producten verkopen en waar je de enige emoe van het eiland kan zien, werd het tijd voor één van mijn favoriete dingen van het weekend: Seal Bay! Op het strand zeeleeuwen bewonderen op slechts een paar meter afstand. Echte wilde zeeleeuwen dit keer dus. Wat zijn het toch een prachtige dieren. Ik kan er uren naar blijven kijken.
Na wildlife was het tijd voor actie, dus op naar de Little Sahara voor een lesje sandboarden. Heerlijk om je even uit te leven in het zand. Die berg was nog best steil. En voor de wintersporters onder jullie, zand is héél anders dan sneeuw, dus denk niet bij voorbaat dat je dit ook wel kunt. We konden al het zand van ons afspoelen tijdens het kajakken op de Herriet River en het springen van een pier. Als afsluiting van onze actieve dag zijn we nog langs een reservaat geweest waar kangoeroes en wallaby’s leven, maar ook…koala’s! Ik heb er helaas maar één kunnen vinden in de eucalyptusbomen, maar ik krijg er vast nog meer te zien de komende tijd. Nu de prachtige roze zonsondergang zijn intrede deed, werd het tijd om naar ons hostel Flinders Chase Farm te gaan voor een douche en het diner. Dat was heerlijk na zo’n drukke en vooral hele lange dag. Bij het kampvuur konden we nagenieten van een geslaagde eerste dag.

De zondag begon met het ontdekken van de merkwaardige natuur. Bochtige, achtbaan-achtige wegen leidden naar de Remarkable Rocks. Deze rotsformaties zijn van dezelfde steensoort als Ayers Rock. En ik moet je zeggen dat dit een zeer goed voorproefje was op The Rock! De foto’s spreken voor zich.
Hierna leidde een wandelpad over de rotsen ons naar een vuurtoren uit 1909 en vervolgens naar beneden naar de Admirals Arch, een bizarre boog in de rotsen helemaal door de natuur gemaakt. De spelende Nieuw-Zeelandse pelsrobben maakten het plaatje compleet. Na een barbecue bij het Visitor Centre van het Flinders Chase National Park zijn we als laatste naar het strand geweest. Een smalle route door de rotsen leidde naar werkelijk een droomstand: het azuurblauwe water, de brandende zon…meer wens je op zo’n moment niet! Groovy Grape Getaways maakt werkelijk alle verwachtingen waar tijdens de tours. Na een ontspannende duik in de zee werd het echter wel haasten om de ferry van 17.30 uur te halen. We moesten immers nog ruim een uur rijden, maar we waren nét op tijd! Gelukkig maar, want dit was de laatste ferry voor de zondag… De ferryovertocht en de daaropvolgende rit terug naar Adelaide vormden de afsluiting van een geweldig weekend. Ik omschrijf het graag als groovy!

Foto's

2fb9b.jpg
2fb9b.jpg
Nathaliebeersma
b0d20.jpg
b0d20.jpg
Nathaliebeersma
65947.jpg
65947.jpg
Nathaliebeersma
2fb9b.jpg
2fb9b.jpg
Nathaliebeersma
b69a1.jpg
b69a1.jpg
Nathaliebeersma
65947.jpg
65947.jpg
Nathaliebeersma
765ef.jpg
765ef.jpg
Nathaliebeersma
b69a1.jpg
b69a1.jpg
Nathaliebeersma
765ef.jpg
765ef.jpg
Nathaliebeersma