Australië

Tag-a-long door de Simpson Desert

albertensandra was hier op 2011-04-09 Gepost op: 2011-04-09 8 reacties.
Mijn Auto route – Een route die heel veel indruk op ons heeft gemaakt, is met een 4x4 terreinauto dwars door de afgelegen Simpson woestijn rijden. In ons eentje durfden we dit niet aan en zijn daardoor met een ‘Tag-a-long’ toer deze droge plek in gegaan. De tag-a-long toer bestaat uit een ervaren gids/monteur/chauffeur/kok/e.d. die mensen mee neemt naar plekken waar je zelfstanding niet naar toe zou gaan. Iedereen rijdt daarbij in zijn eigen auto en je houdt contact via de radio. De tracks (wegen) worden niet onderhouden en je moet daardoor soms op gps rijden waardoor het soms best lastig en gevaarlijk kan worden. Wat de woestijn zo mooi maakt, zijn de intens rode duinen die verschillen van hoogte, ze kunnen wel 30 meter hoog zijn. De meest bekende duin is ‘Big red’ die maar liefst 40 meter hoog is, we hebben wel een poging gewaagd maar kwamen niet erg ver, halverwege moesten we dus weer de hoge duin af. Gelukkig moeten we deze duin niet over om de woestijn te crossen. De duinen vervelen nooit, elke keer als we een duin over rijden, zien we weer adembenemende uitzichten. Bij sommige duinen die te hoog zijn, moesten we weer achteruit rijden en een nieuwe poging wagen of zelfs een andere route kiezen, maar dat maakt de trip nog boeiender. Ook kwamen we wel eens vast te zitten in het rode zand, de scheppen kwamen dan tevoorschijn en na flinke rode hoofden (door het zand weg te scheppen), waagden we weer een poging om het zachte zand te veroveren… De woestijn bestaat niet alleen uit zand, ook zijn er andere boeiende dingen te vinden zoals veel planten, wildleven, ruines, oases en waterbronnen. We hebben zelfs onze bikini en zwembroek aan gedaan en namen een duik in een warmwaterbron, dat was wel een hele vreemde gewaarwording te midden in zo’n grote rode zandbak. ’s Avonds onder het genot van een drankje en een kampvuur, genieten we van de ongelooflijke mooie sterrenhemel want het enige licht dat er is, komt van de maan. De zonsopgangen- en ondergangen zijn hier ook fenomenaal! De trip start in Windorah en eindigt in Alice Springs, bij het bekende stadje Birdsville ga je de woestijn in. Drie dagen doe je erover om de rode duinen door te crossen.
0
8

Foto's bij dit blog

Tag-a-long
Big Red
Zonsondergang in 'The Outback'
Heading into Simpson desert
Alle blogs van albertensandra
 

8 reactie(s) bij "Tag-a-long door de Simpson Desert"

 • profile image comment

  Super. Welke track het gaat worden weet ik nog niet, maar het is wel zeker dat onze volgende Oz trip ergens 'way back 'o Bourke' met een 4WD zal zijn. Tegen die tijd kom ik nog wel om advies !!

  Door doppie • geplaatst op 2011-04-11 20:29:47
 • profile image comment

  Super avontuur !! Inderdaad niks om in je eentje te doen!!

  Door dianethone • geplaatst op 2011-04-10 20:28:46
 • profile image comment

  Een bijzondere onderneming. Lijkt mij ook een geweldige belevenis.

  Door herman m • geplaatst op 2011-04-10 13:43:25
 • profile image comment

  Een tour die jullie op het lijf is geschreven. Behoorlijk avontuurlijk, een mooie ervaring!

  Door Lione Kolsteren • geplaatst op 2011-04-10 12:46:23
 • profile image comment

  Lijkt me geweldig om dat te mogen meemaken en wat een schitterende foto's.

  Door ciske • geplaatst op 2011-04-10 10:30:41
 • profile image comment

  Wat een bijzondere ervaring!. het lijkt me prachtig om dit mee te maken. Mooi beschreven.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2011-04-10 10:19:38
 • profile image comment

  Wauw, een avontuur zoals die bij jullie past volgens mij. De tweede foto vertelt veel wat dat betreft. Lijkt me een geweldig ervaring. Gaaf!

  Door TravelGoom • geplaatst op 2011-04-10 09:22:13
 • profile image comment

  Lijkt me een geweldige belevenis deze route en natuurlijk de prachtige zonsondergangen.

  Door schenkel • geplaatst op 2011-04-09 19:03:49

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.