Queensland

'137037' door ingrover '137037' door ingrover

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Deze lopen overal ron

ingrover

In Australia zoo zie je overal van deze beestjes rondlopen!

'130445' door lindenruiten '130445' door lindenruiten

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Kennedy highway 1

lindenruiten

Op weg van Cairns naar het Undara Volcanic national park. Op deze weg was het regelmatig uitwijken voor de road trains!! Oneindig lang deze weg maar heel fraai met de kleuren!

'349406' door akerkvliet '349406' door akerkvliet

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Wat zei ik nou geen..

akerkvliet

Een lievelings foto die ik heb gemaakt tijdens mijn eerste bezoek aan mijn geboorte land Australië. Als je zo'n geweldige dier van dichtbij meemaakt sprongen de tranen in mijn ogen, zo ontzettend mooi om te zien. Foto heb ik genomen tijdens een boottocht op walvissen jacht in Moreton Bay nabij Brisbane een geweldige ervaring om zo dichtbij te kunnen komen en de interactie gewoon onbeschrijfelijk gewoon.. en dat er nog steeds mensen zijn die op deze dieren jagen misdadige gewoon.

'509354' door nathaliebeersma '509354' door nathaliebeersma

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Een historische reis.

nathaliebeersma

Deze foto is genomen onderweg van Cairns naar Kuranda in het regenwoud bij Cairns in Australië, op woensdag 24 juli 2013 rond 09.30 uur. `Om half negen zet de trein zich in beweging. De Kuranda Scenic Railway gaat beginnen. Dit is een van de uitzonderlijkste treinreizen in Australië, door het kleurrijke leven en de natuurlijke schoonheid van miljoenen jaren oud regenwoud in het uiterste noorden van Queensland. Het is zelfs het oudste regenwoud ter wereld en bovendien werelderfgoed. Vlak na Freshwater Station gaat de trein ineens heel langzaam rijden. Hij staat bijna stil. En het kraakt overal. We hebben de scherpste bocht van de spoorlijn bereikt. Hier, bij de 180 graden scherpe Horseshoe Bend, begint de steile klim van Freshwater Valley naar Kuranda. `De trein zal 75 kilometer spoor volgen waarbij 15 met de hand uitgehakte tunnels worden gepasseerd, evenals 37 bruggen en 93 bochten. Over twee uur zal hij in het op 334 meter hoogte gelegen Kuranda arriveren. ’Genietend van de omgeving luister ik naar de achtergrondinformatie over alles wat aan me voorbij gaat. Dit spoor werd aangelegd als verbinding tussen diverse kleine mijnstadjes en ligt langs steile bergwanden en over diepe ravijnen. Tijdens de bochten aanschouw ik de gele wagons die het voorste deel van de trein vormen. Een fleurig tafereel in het diepgroene regenwoud. De vochtige maar frisse lucht is te voelen. Zelfs te ruiken. We passeren Stoney Creek, de enige plek waar twee treinen elkaar kunnen passeren. Een druk buurtschap floreerde hier aan de rand van de bergkloof. `Op het observatiebalkon verzamelen zich talloze passagiers voor een goed zicht op de hoogtepunten van deze route.’ De woorden van de presentator van `Rail Away’ galmen nog altijd na in mijn hoofd. Het beeld staat me nog net zo helder voor ogen. De smalle brug, steunend op drie pijlers, met daarachter de waterval. Het is inderdaad erg indrukwekkend. Het spierwitte water valt naar beneden over de half begroeide grijze rotsen. Daarboven een felblauwe lucht met wolkjes die net zo wit zijn. Na de veertiende tunnel heb ik een prachtig uitzicht op Cairns en de Coral Sea. Beneden staan de witte huisjes in het diepe, vlakke dal. Het dal dat overgaat in de zee die me doet verwonderen vanwege de spectaculairste kleuren blauw, inclusief de zilveren glans. Dit alles bekijk ik vanuit de met tropische vegetatie begroeide bergen. Dan duiken we de laatste en langste tunnel van 490 meter in.’

'395393' door pddenooijer '395393' door pddenooijer

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Whitehaven beach

pddenooijer

Hoezo mooi? Eén van de mooiste natuurverschijnselen die ik mocht zien; 'the swirling sand of' White haven beach. Vanuit de lucht, nabij Airlie beach, Queensland. Onwijs mooi! Ook vanaf het land erg mooi, je kan er prachtige zeiltochten maken. En snorkelen, want nabij liggen veel koraal eilandjes; the Whitsunday eilanden!

'154991' door pdanielse '154991' door pdanielse

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Onder water

pdanielse

SVP OPENEN. Tijdens een trip op het Great Barrier Reef vanuit Cairns weer een mooie 'vis' geschoten. Volgens mij is het een peacock grouper. Let ook op de schelp op de achtergrond die met het rondje open 'ademt'.

'134536' door riknikele '134536' door riknikele

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Vechtende slangen

riknikele

Tussen Cairns en Cooktown is het 1 groot wildlife spectacel, maar deze 2 vechtende slangen stelen de show!

'202578' door mamacaro '202578' door mamacaro

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Aboriginal maakt vuur

mamacaro

En toen was er vuur! Met behulp van alleen twee houten stokjes en wat gras weet deze aboriginal volgens oude gebruiken vuur te maken. Het is indrukwekkend te zien hoe snel dat gaat en hoe groot het vuur wordt. Deze foto is genomen in het Tjapukai centrum in Cairns.

'153138' door cornejansen '153138' door cornejansen

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Whitehaven

cornejansen

Geweldig!!

'499240' door karin04 '499240' door karin04

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Whitsunday beach tree

karin04

Na het beroemde uitzicht op Hill Inlet, zijn we naar het strand gelopen om daar te genieten van de mooie witte, zachte zandstranden en het helder blauwe water van de Whitsunday's. Whitehaven beach behoort tot de vele nationale parken van Australië. Het zand bestaat voor 98% uit kwarts waardoor het zo wit en zacht is. Het zand voelt ondanks de hoge temperaturen lekker koel aan je voeten.

'499188' door ivonne '499188' door ivonne

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Boomkangoeroe

ivonne

Helaas is mijn vorige foto offline gehaald omdat deze niet door de regels kwam. Toch wil ik graag een lans breken voor de enorme rijke fauna in Australië die het helaas niet makkelijk heeft. Je zou denken dat ze natuur genoeg hebben in het ruime land maar helaas worden steeds meer woongebieden aangetast door mensenlijke bebouwing. Prachtige dieren als de koala,s, platypuss en cassuary hebben het zwaar en moeten een handje geholpen worden. Naast de geluiden die er zijn uit de dierenbescherming/natuurliefhebbershoek zijn er ook op veel plaatsen opvangplekken die veel weesdieren en gewonde dieren thuis opvangen (zo natuurlijk mogelijk!) Om ze later uit te zetten. Deze bijzondere boomkangoeroe is endemisch voor een klein gebied ten westen van Cairns; de Tablelands. Weer zo,n staaltje bijzonder vakmanschap van moeder natuur! (En helaas ook bijna niet te vinden, maar wij hadden geluk!

'220186' door daphneverbeek '220186' door daphneverbeek

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

1770

daphneverbeek

1770, Australia, April 2009. Hele dag rondgecrosst in de prachtige omgeving van 1770 en Agnes Water, met ontmoetingen met kangaroes onderweg, en dan de dag eindigen met dit uitzicht overheerlijke wedges eten... jum!

'166612' door ingrover '166612' door ingrover

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Varaan ziet lekker.

ingrover

Op Whitehaven beach waren we aan het barbequen toen opeens deze varaan opdook om ook ene stukkie vlees te proeven!

'416066' door Regien '416066' door Regien

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Mangrove

Regien

Mangrove komt alleen voor in tropische gebieden met een getij. Hierdoor worden deze gebieden regelmatig overspoeld en is de grond zout. Mangroven groeien namelijk het beste op zoute slikgrond. Op de foto een stukje mangrove bij Cape Tribulation in Queensland. (Exif: f/10, sluitertijd 10/1250, iso 200, 26mm)

'161970' door dreamer666 '161970' door dreamer666

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Paradijs

dreamer666

Hamilton island vind ik één van de prachtigste eilanden van Australië. Vele koppeltjes komen hier om te trouwen.

'395543' door pddenooijer '395543' door pddenooijer

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Great barrier reef...

pddenooijer

Na alle prachtige reacties op mijn vlucht over 'White haven beach' (Queensland, nabij Airly beach) hierbij het volgende beeld dat voorbij kwam; the great barrier reef! Vanuit de lucht een heel apart gezicht, het mooie is dat je met een beetje geluk ook nog walvissen ziet zwemmen. Wel, het was mijn verjaardag die dag, dus ik zag ook nog walvissen. Onvergetelijk, doen als je er bent! (vanuit Airly beach te regelen)

'377378' door vaboza '377378' door vaboza

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Watervliegtuig Great.

vaboza

Zeker als je wat minder tijd hebt en het Great Barrier Reef goed wilt bekijken dan is een vlucht met een watervliegtuig geweldig. Vanaf een boot zie je niet heel veel van het Great Barrier Reef, je moet er over heen vliegen. Daarna wordt je met een bootje naar een deel van het Great Barrier Reef gebracht waar je met een klein groepje gaat snorkelen, onvergetelijk!

'444348' door eabraas '444348' door eabraas

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Zonsondergang Airlie.

eabraas

Voor een 3 daagse boottocht naar de Whitsunday Islands verzamelen we ons ’s avonds om 6.45 pm bij Abel Point Marina om vervolgens de Anaconda III te boarden. Terwijl we bij de haven wachten op de crew zet de zonsondergang in. Ik heb twee foto’s met tussenpozen gemaakt: de eerste is pastel blauw/paars/roze, terwijl de tweede foto (hier afgebeeld) intens rood/roze is. Als je ze beide naast elkaar legt is het verschil heel mooi om te zien.

'502268' door thijsvincent '502268' door thijsvincent

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

White h(e)aven beach

thijsvincent

Het wondermooie Whitehaven beach op whitsunday island. We hadden een watervliegtuig gehuurd en zijn lekker decadent op het strand links van de inham een glaasje champagne gaan drinken om nadien door te vliegen naar het great barrier reef. werkelijk een unieke ervaring.

'162001' door woodstock '162001' door woodstock

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Boatbird

woodstock

dit vogeltje liftte de hele middag mee op onze zeilboot

'490732' door Jeannette67 '490732' door Jeannette67

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Grillige wortels van.

Jeannette67

Op de stranden van Cape Tribulation in Daintree National Park kun je uren wandelen op verlaten stranden. Cape Tribulation ligt zo'n 145 km. boven de stad Cairns. Je zult eerst een oversteek moeten maken met een ouderwetse kabelpont over de Daintree rivier die vol krokodillen zit. Het is fantastisch om met een huurauto de enige weg naar het noorden af te reizen en regelmatig te stoppen om de verlaten stranden te ontdekken. De vele mangrovebomen die hier groeien aan de kust laten de meest ingewikkelde wortelstelsels zien.

'280779' door Diana '280779' door Diana

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Mjammie

Diana

De omgeving van Barine Lake staat bekend voor de grote hoeveelheid slangen die er te vinden zijn. Op zoek naar een bijzonder exemplaar troffen wij echter geen slang aan, maar wel deze sunbird, die zich tegoed aan het doen was aan de nectar van deze bloemen. Het was een echte Ozzie, want hij liet zich helemaal niet gek maken door mij en mijn camera.

'563574' door ManonVanGoethem '563574' door ManonVanGoethem

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Het Great Barrier Ree

ManonVanGoethem

Het Great Barrier Reef is een bekend een geliefd gebied om te bezoeken in Australie. Het is ook immens, het strekt zich uit voor de Oostkust van Australie, van het Noordelijkste puntje, tot ongeveer ter hoogte van Fraser Island. Dat is een lengte van meer dan 2000km! Dit betekend dus ook dat je het Great Barrier Reef op vele verschillende plekken kan ontdekken. De meest bekende zijn vanaf Cairns of vanaf de Whitsunday eilanden. Maar wij ontdekten het meest zuidelijke stuk van dit immense rif vanaf Lady Elliot Island. Vanaf dit eiland kan je fantastisch snorkelen, zonder dat je dit met heel veel andere mensen hoeft te delen. En je doet het vanaf het land, dus je kan het op je eigen tempo doen. Omdat Lady Elliot Island zo zuidelijk ligt is de water temperatuur relatief laag. Dit komt de gezondheid van het koraal ten goede, want dit kan er niet tegen als het water te warm is, dan sterft het af. Dit is helaas heel erg duidelijk in het noordelijke gedeelte van het rif. Maar hier bij Lady Elliot is het meerendeel nog gezond. Tel daar de enorme aantallen prachtige vissen, haaien en schildpadden bij op en je hebt een echt snorkel paradijs! Als je geluk heb kan je hier zelfs met Manta-roggen snorkelen! En de echte kers op de taart is dat je hier alleen met een vliegtuigje heen kan. Wij vertrokken vanaf Hervey Bay voor een vlucht van zo'n 40minuten naar het eiland. Wat een prachtig uitzicht over de kustlijn en het rif!

'485027' door Jeannette67 '485027' door Jeannette67

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Uitzicht op de...Dain

Jeannette67

Op de foto zie je het uitzicht op de monding van de Daintree River in Cape Tribulation. Vanuit Cains rijd je in 2,5 uur naar Cape Tribulation, voornamelijk langs de kust met prachtige vergezichten over het Great Barrier reef. Het is een van de mooiste kustroutes ter wereld, heerlijk rustig en als je dan eenmaal in Cape tribulation bent aangekomen waan je je echt aan het einde van de wereld. Hier kun je genieten op verlaten stranden in alle rust in een prachtige tropische omgeving.