Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Queensland image

Surfbabes & hippies deel 2

Queensland
Australië
Reefje

Surfbabes & hippies deel 2

Mix een bus vol jongeren, drank, drugs en de vage verhalen volgen. Het lijkt wel of Jim niet uitgepraat raakt, over wat de joints en koekjes voor een uitwerking hadden op zijn busreizigers. Zo had hij een keer een meisje die ook het een en ander aan drugs had gebruikt. Tijdens de terugreis maakte Jim een stop waarbij iedereen de bus uitging behalve het meisje. Toen iedereen zich weer bij de bus verzamelde, bleek de deur op slot. Het meisje had rare visioenen en dacht dat haar medereizigers op zoek waren naar wapens die ze tegen haar zouden gebruiken. Daarom had ze de deur op slot gedaan! Ondanks alle rare gasten die Jim heeft ontmoet, vind hij het nog steeds leuk om de verhalen aan ons door te geven.

Wanneer we in Nimbin aankomen, worden we overspoeld met local people die ons het een en ander proberen aan te smeren. Zelfs in Nederland word je niet zo vaak aangesproken! Uiteindelijk zijn Ingrid en ik overstag gegaan voor de Marihuana koekjes. Het meisje dat ons de koekjes verkoopt legt nog even uit dat we ongeveer een half koekje nodig hebben en dat het zeker een uur kan duren voordat het in werking treedt (afhankelijk van je spijsvertering). Als twee pubers die net iets hebben gedaan wat niet mag, lopen Ingrid en ik giechelend naar buiten. Het zal mij benieuwen! Na 2 uur door Nimbin te hebben gesnuffeld, gaan we op bezoek bij Paul.

Paul is een echte Amerikaanse hippie die van allerlei soorten fruit, noten en planten groeit. Net voordat we zijn oprit inrijden, zien we zijn verzameling aan junk (shaker, tv, bloempotten, borden etc). Later vertelt hij dat hij geen dingen durft weg te gooien en dat zijn verzameling zo is ontstaan. Na wat te relaxen, lekker macademium noten te eten en een rondleiding door de enorme tuin te hebben gehad (zeg maar gerust oerwoud!) is het weer tijd om verder te gaan. Onze laatste stop is bij Minyon Falls. Wederom wacht een mooi uitzicht op ons. Tijdens de terugreis naar Byron Bay eten Ingrid en ik ieder een half koekje op. We voelen ons net twee pubers. Om de tien minuten vragen we aan elkaar of de ander al wat voelt. Pas na 2 uur krijgen we samen de lachkick die zo’n 20 minuten duurt. Volgende keer gaan we toch een heel koekje proberen. Dangerous!

Donderdag vertrekken we vroeg naar onze laatste stop voor Sydney. In Spot X (surfcamp) hebben Ingrid en ik nog een surf les tegoed. Ik besluit om vandaag niet mee te doen, vanwege mijn knie en geschaafde benen. Uiteindelijk is dat wel een goede keuze geweest. Wederom was het een jonge dude die ons surfles zou geven, zo eentje die grappig probeert te zijn en het niet is. Zijn uitleg mist een aantal dingen, die wij wel in Byron Bay hebben meegekregen. Na anderhalf uur in het water te zijn geweest, keert de groep weer terug. ’S Avonds is er een thema party wat uiteindelijk niet zo’n succes blijkt te zijn. Het lijkt wel alsof iedereen zo snel mogelijk door wil naar Sydney!

Zaterdag lopen Ingrid en ik weer als vertrouwt door de straten van Sydney. Heerlijk om weer even terug te zijn! Dit weekend bestaat voornamelijk uit regelen en inkopen doen voor Young. Maandag vertrekken we richting het plaatsje Young, waar Ingrid en ik kersen gaan plukken in de hoop nog wat geld bij te verdienen! Mijn Franse lover Quentin zal ons maandag bij het station opwachten. Ik ben heel erg benieuwd hoe het is om hem weer te zien! Samen met een groepje van 15 internationale jongeren gaan wij de komende weken dit avontuur beleven. Tijdens deze weken zal ik helaas minder contact (internet waarschijnlijk niet, smsen kan wel) met het thuisfront kunnen onderhouden. Voorlopig zal het hier dus even stil blijven!


Foto's

cb2ca.jpg
cb2ca.jpg
Reefje
cb2ca.jpg
cb2ca.jpg
Reefje
3e279.jpg
3e279.jpg
Reefje
3e279.jpg
3e279.jpg
Reefje
61da1.jpg
61da1.jpg
Reefje
61da1.jpg
61da1.jpg
Reefje
f784a.jpg
f784a.jpg
Reefje
f784a.jpg
f784a.jpg
Reefje