Queensland reisblogs

Cowgirl jihaa!

reefje was er (tot 20 sep 2008) Gepost op 18 jun 122 reacties

Wanneer de bus om half 4 nog niet verschijnt, besluiten we de mensen van Oz Experience een belletje te geven. “I was just about to call you, the bus is about an hour late,” kreeg ik aan de andere kant van de lijn te horen. Fijn. Na een dik uur arriveert onze ride. Onze irritatie verdwijnt lichtelijk wanneer Haley (onze buschauffeur) ons verwelkomt aan boord van de luxe Oz Experience Coach met leren stoelen! Omdat Ingrid en ik de nieuwelingen aan boord zijn mogen wij een dvd uitkiezen (uiteraard een Heath Ledger film Two Hands!). Helaas krijg ik niet alles mee van de film, omdat ik mij niet helemaal lekker voel. Waarschijnlijk een combi van wagenziekte en de kronkelige/hobbelige wegen waar onze bus over rijt.

Net voordat wij aankomen in het cattle station Kroombit, geeft onze chauffeur een paar handige tips voor de activiteiten van vanavond. Haley is zo gek als een deur en kan het niet laten de mannen erop te attenderen om zeer goed na te denken over de mechanical bull. The mechanical bull is een nep stier waar je rodeo op kan rijden en deze staat tevens bekend als de nutcracker. Met andere woorden, mochten de mannen nog sex willen de komende dagen dan zouden zij hun zaakje aan een kant moeten dragen. De hele bus komt niet meer bij. De stemming zit er goed in voor vanavond!

Rond 18.30 uur komen we aan op de boerderij waar het eten al op ons staat te wachten. Vooraf krijgen we een lekker soepje en het hoofdgerecht bestaat uit puree, een stukje vlees, pompoen (after all het is Halloween) erwtjes en saus. Super lekker! Na het eten beginnen de avond activiteiten. Het eerste dat we leren is hoe we met een zweep moeten omgaan. Nee niet voor in de slaapkamer, maar om de geiten bij elkaar te drijven door het geluid wat de zweep maakt. Dit blijkt voor de meeste nogal een opgave (niemand heeft thuis geoefend!), maar na wat oefeningen gaat het iedereen goed af. Daarna maken we ons op voor de mechanical bull. Ik heb nog nooit zo hard gelachen! Het was niet alleen een opgave om op de stier te blijven zitten (ik ben geen expert bleek later, na 2x heen en weer bewegen lag ik er al af) maar ook om er überhaupt op te komen!

We ronden de avond af met het spelletje Little Red Bull (nee niet het drankje). Een van de cowgirls vraagt ons om een cirkel te vormen waarbij de mannen en de vrouwen elkaar afwisselen. Iedereen moet een rijmpje opzeggen wanneer deze het knuffelbeest in zijn handen krijgt. This is my little red bull, and because i loooooove my little red bull I’m going to kiss it on the… je mocht zelf een lichaamsdeel kiezen (ik had de linker achterhoef). Nadat de little red bull rond was geweest vroeg de cowgirl of iedereen zijn lichaamsdeel nog wist, want nu moest je het zelfde rijmpje opzeggen voor je rechterbuurman en (je voelt hem al aankomen) hem daar kussen. Die van mij viel gelukkig nog mee. Maar uiteraard waren een aantal mensen de lul!

De volgende dag moesten we lekker vroeg opstaan. Na het ontbijt kreeg iedereen een paard toegewezen voor het onderdeel mustering. Bij mustering ga je te paard de geiten opzoeken, die verspreid staan over een groot stuk land en bij elkaar brengen. Erg leuk om te doen en zeker goed voor de teamspirit! And last but not least, onze laatste opdracht was het vangen van een geit en deze dan zogenaamd brandmerken. De groep werd opgedeeld in teams van 3 mensen. Samen met nog een Nederlandse jongen vormde Ingrid en ik de Goatchasers. We hebben erg veel lol gehad en zijn uiteindelijk 2e geworden. Woehoe! Misschien heb ik dan toch mijn roeping gevonden?!

reefje Positie 27467 (0 p.) Lid sinds 17-06-2012 Foto's en tips: 59 Blogs: 55 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De OZ Experience
blogfoto nr. 2
Eettafel
blogfoto nr. 3
De paarden
blogfoto nr. 4
Ja gelukt!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Volcanic Hazard!
4 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
Humanopoly
0 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Auckland
Auckland Council
0 1
Gepost op 27 januari
Nieuw-Zeeland Auckland

Reacties bij deze blog

reefje

Door: reefje • Geplaatst op

Hoi Sanne,

Ik hoop dat je dit nog leest. Hier is de link naar het cattle station waar ik zat:
http://www.kroombit.com.au/

Hopelijk heb je er wat aan!

Groetjes Revy

Door: • Geplaatst op

Hallo,

Ik ben op zoek naar een cattle station in Australie, op dit moment zit ik in de buurt van Melbourne en wil graag voor Januari 2013 een paar maand op een cattle station werken.
Zou u mij wat kunnen vertellen over deze boerderij Kroombit?

Met vriendelijke groet,
Sanne Schrijver

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.