Queensland reisblogs

Rocky & Wildgirls

reefje was er (tot 20 sep 2008) Gepost op 18 jun 120 reacties

Omstreeks 14 uur varen we Airlie Beach weer binnen. De rest van de middag besteden we bij McDonalds en het reisbureau, waar we onze volgende reis plannen. Voordat ik naar Airlie Beach kwam, werd mij verteld dat de hostels hier niet bekend staan om hun goede kwaliteit. Ons eerste hostel Magnums viel nog wel mee. Vanavond overnachten we in Koala’s. Afgezien van het feit dat het er erg vies is, blijkt later dat we er ook niet veilig zijn! Als we in onze ‘mooie’ kamer een wijntje willen drinken, schiet er in een keer een beest langs ons heen. Een dikke grote kakkerlak! Misschien is het een beter idee om lekker buiten te gaan zitten.

Buiten genieten we van ons drankje en het vuurwerk (er is hier een festival) totdat een jongen, gehuld in alleen een handdoek om zijn middel, op ons afrent en uitlegt dat we beter niet hier kunnen gaan zitten. Vijf minuten geleden had hij namelijk een bruine slang gespot! Ahhhhhhh!! Aan het einde van de avond, na een geslaagde stapavond, zijn we de voorgaande incidenten gelukkig alweer vergeten! Zaterdag is onze laatste dag in Airlie Beach. We besluiten er een relaxte dag van te maken, wasje draaien, internetten en winkelen. De avond eindigen we met het spelletje Reaction (een reactievermogen spelletje waarbij je een stroomstootje krijgt als je niet snel genoeg reageert!) met onze Ozzie onderburen.

’s Ochtends word ik door Ingrid in paniek wakker gemaakt. Ingrid heeft een smsje van thuis ontvangen waarin staat dat de wintertijd is ingegaan in Nederland. Shit, dat betekent dat de tijd hier dus ook is veranderd! We zouden toch niet onze bus naar Rockhampton (Rocky) hebben gemist?! Nadat Ingrid bij de receptie om uitleg is gaan vragen, blijkt dat de Queenslanders geen klok verzetten, maar in New South Wales (Sydney) weer wel. Om de verwarring compleet te maken is het nu 9 uur verschil met Nederland en zodra we in de provincie NSW aankomen 10 uur verschil! Gelukkig halen we onze bus naar Rocky.

Na een 7 uur durende busrit met de Oz Experience (erg leuk, buschauffeur lult een end weg over van alles en nog wat en geeft tips en info over Oz), worden we netjes door iemand van het YHA Hostel opgehaald. Rocky is een plaatsje met ongeveer 60.000 inwoners, dat heel erg doet denken aan een Amerikaanse stad. Overal zijn Amerikaanse fastfood ketens te vinden zoals KFC, McDonalds en Subway, supermarkten zoals K-Mart en Target en vooral de huizen doen erg aan Louisiana en andere zuidelijke staten van Amerika denken. Voor het avondeten, brengt iemand ons nog even naar de Zoo en Botanical/Japanese Garden. De Zoo is super klein, maar wel erg leuk. Hier zien we onze eerste koala’s, super lief die beestjes!

Maandag is het dan zover, Revy wordt 25! (thanks voor alle leuke berichtjes en voor het verhaaltje op mijn website van mijn gekke ouders!) Toch wel raar als je dan helemaal alleen bent op je verjaardag. Vandaag hebben we eigenlijk niet zo veel gedaan. Door de enorme hitte en vochtigheid word je zo loom van het weer, dat je amper zin hebt om actie te ondernemen. Dus besloten we om maar te gaan winkelen in een shoppingmall met airconditioning. Na terugkomst, bleek dat Laura en Ingrid stiekem een chocolade taart hadden gekocht inclusief kaarsjes en ballonnen! Samen hebben ze voor mij gezongen. Erg leuk!

Dinsdag is onze laatste dag in Rocky en we besluiten om er nog wat leuks van te maken. ’s Ochtends vertrekken we met Capricorn Dave naar de Capricorn Caves. Zeer interessant om te zien! Capricorn Dave heeft ons eigenlijk alleen maar van vervoer verzien, maar hij is een ware celebrity hier! Hij heeft namelijk meegedaan met het MTV programma Wildboys met Steve-O en Chris. Een van Daves andere tours bestaat namelijk uit het verkennen van het wildlife hier, wat inhoudt dat je lekker in een modderpoel gaat zwemmen, insecten over je heen laat lopen en in een groepje mieren gaat staan met blote voeten. Wij hebben toch maar afgezien van deze tour, omdat we niet wisten of wij het wel konden handelen na ons kakkerlak/slang avontuur. Na de grotten worden we gedropt bij het Cultureel centrum. Hier worden wij geïnformeerd over het leven van de Aboriginals en geïntroduceerd tot de didgeridoo en de boomerang. Zelf mogen we ook aan de slag met de boomerang. Cool! ’s Middags relaxen we wat en maken wij ons op voor Saw 4 die we vanavond gaan kijken (sorry jongen jullie moeten nog even wachten!) Ook deel 4 blijft de gemoederen bezig houden, vooral wanneer blijkt dat er ook nog een deel 5 zal komen!

reefje Positie 27775 (0 p.) Lid sinds 17-06-2012 Foto's en tips: 59 Blogs: 55 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Capricorn Caves 1
blogfoto nr. 2
Smalle weg door de grotten
blogfoto nr. 3
Blazen...
blogfoto nr. 4
Japanse Botanische tuin
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Volcanic Hazard!
4 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
Humanopoly
0 1
Gepost op 09 maart
Nieuw-Zeeland Auckland
Auckland Council
0 1
Gepost op 27 januari
Nieuw-Zeeland Auckland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.