Queensland reisblogs

Ontmoetingen...

JennyPenny is er nu(tot 23 sep 2011) Gepost op 17 aug 112 reacties

Als je reist, ben je nooit alleen. Dat wil niet zeggen dat je je nooit alleen voelt. Vooral in het begin toen ik net in Australie was, heb ik me vaak eenzaam gevoeld, hoewel ik elke dag omringt was met leuke mensen. Dit is eigenlijk een kant van reizen die je niet vaak hoort. Je hoort alleen de leuke verhalen, maar ik ben genoeg mensen tegengekomen die alleen reisden en die zich ook af en toe eenzaam voelden. Dat gevoel komt en gaat. Ik heb het al een tijdje niet meer gehad Smile.

Het is makkelijker om alleenreizende backpackers aan te spreken dan groepen. En alleenreizende backpackers spreken mij makkelijker aan dan mensen die met z'n tweeen of in een groep reizen.

Sinds Noosa zijn we met een 'groep' verdergereisd richting Cairns, maar het waren allemaal mensen die alleen reisden: Steffi, Clare, Charli, Luke, Tim, Si, Steffi. In Airlie Beach ben ik achtergebleven om te werken en de rest is doorgereisd. Sommigen zijn alweer terug naar huis, anderen reizen verder. Er zijn er drie die samen een reis naar Bali hebben geboekt en op Facebook zag ik dat ze in Bali weer mensen tegengekomen zijn die we in Sydney en Airlie Beach hebben leren kennen...It's a small world when you're travelling!

Omdat ik nu in Airlie Beach werk, moet ik nieuwe vrienden maken. Ik heb er al een paar: Samara, Zach, Lucy, Rachael, Nick. Deze week heb ik Linda opgepikt van de bus. Een 60-jarige Engelse uit Liverpool, gepensioneerd en 8 maanden aan het rondreizen omdat het kan. Ze wilde na al die jaren eens tijd aan zichzelf besteden. Dus heeft ze haar huur appartement opgezegd, haar spullen ergens opgeslagen, een iPhone gekocht en is ze op pad gegaan...alleen. Ze is begonnen met twee maanden Thailand. In Thailand vierde ze haar 60ste verjaardag. Ze was op dat moment in Koh Phangan...het full moon party eiland. Omdat ze haar verjaardag niet alleen wilde vieren is ze met twee Thaise meiden naar de Shriva moon party gegaan en ze vond het geweldig! Nu reist ze drie maanden door Australie en daarna nog drie maanden door Amerika. Prachtig mens! Ik heb haar toegevoegd op Facebook want die houdt ze ook goed bij, haha. Ze upload meer foto's dan ik volgens mij Smile Ze vertelde dat ze in Koh Samui beroofd was van geld uit de kluis in haar kamer. Vijf minuten nadat ze me dat vertelde kwam mijn collega James aanlopen met haar tas, die had ze bij het zwembad laten liggen. Het grapje was toen erg snel gemaakt: weet je zeker dat je beroofd bent in Thailand? Of heb je je geld gewoon ergens laten liggen? Smile

In Mooloolaba ben ik een Duitse tegengekomen. Vijftig jaar oud, getrouwd en kinderen die het huis uit zijn. Via een woningruil was ze in Brisbane terechtgekomen. De Aussies van wie het huis was zaten in haar flatje in Munchen voor vakantie. In de eerste instantie wilde ze niet naar Australie komen, maar wilde ze haar flatje uitlenen wel aan de Aussies. Toen vrienden haar aanraadde om er toch over na te denken om zes weken naar Brisbane te gaan, kon ze het idee uiteindelijk niet meer uit haar hoofd zetten. En daar was ze dan! Zes weken op reis door Australie in je eentje. Ze kon de auto lenen en ze heeft de hele omgeving van Brisbane gezien en ze vond het prachtig! Cool toch?

En dan was er een Duits vrouwtje van veertig jaar die haar baan zat was en op reis is gegaan. Als je ouder dan 31 bent kun je geen jaarvisum krijgen dus ze reisde op een toeristenvisum van drie maanden. Ze had het zo naar haar zin dat ze na drie maanden alleen reizen niet meer terug wilde naar huis. Maar ja ze moest.

Ik denk dat deze drie mensen me tot nu toe het meeste gedaan hebben. Ik denk vaak aan hun verhalen. Het is natuurlijk niet zo dat iedereen dit kan en wil doen op die leeftijd, maar het is wel heel bijzonder als je het kan en doet!

De jongere mensen, uhum 18 – 25 jaar die ik tegenkom reizen vaak als gap-year voordat ze naar de universiteit gaan of ze zijn net afgestudeerd. De mensen van mijn leeftijd, uhum 26 – 35 jaar reizen in de meeste gevallen omdat ze in een soort van dertigers-dilemma zitten...ahum...that's me! En de mensen van 36 jaar en oude reizen omdat het kan of omdat ze tijd voor zichzelf nodig hebben. Heel verschillende redenen, allemaal alleen en toch samen, ooooh.

JennyPenny Positie 14421 (0 p.) Lid sinds 15-08-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 2 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Alleen en toch...
blogfoto nr. 2
samen
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het weer, cruise schepen en loslopende senioren
1 0
Gepost op 31 augustus
Australië Queensland

Reacties bij deze blog

jelleoostrom

Door: jelleoostrom • Geplaatst op

Herkenbaar!! Heb zelf ook langere tijd door Australië en Nieuw Zeeland rondgereisd. Ook 'Alleen'. Heb me inderdaad ook echter nooit alleen gevoeld.

Nancy Carels

Door: Nancy Carels • Geplaatst op

Tsja, ik zou het ook wel heerlijk vinden en droomde ook meteen weg bij jouw verhaal en de ontmoetingen met mooie mensen. Maar de realiteit is dat er ook brood op de plank moet komen. Ik vind het al een luxe dat ik zo'n 3x per jaar op reis kan. En als dat dan eens 4 weken is, dan is dat ook geweldig hoor ! Ik blijf dromen, wie weet kan ik ooit eens voor de 3 maanden ga... en dan kom jij me oppikken, somewhere....somehow ?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.