Queensland reisblogs

Summer time.....

Judith was er (tot 27 nov 2008) Gepost op 06 jan 090 reacties

.... and the living is easy

Het werd weer eens tijd voor een verhaaltje, begrijp ik uit de smsjes?!

We zijn inderdaad op dinsdag naar de Koala Lone Pine Sanctuary gegaan met de bus. Prima geregeld, midden in het park(je) werden we afgezet. Het is een klein park maar de koala's zijn erg erg schattig (alsof we er nog niet genoeg hebben gezien!). Maar...... deze keer was het tijd voor een foto met een koala! Achteraf een beetje jammer want als je ze vast hebt dan zijn ze eigenlijk niet meer zo leuk want wat stinken die beestjes! Maar al met al genoten van dit park met een hele hoop skippy's waar je gewoon bij kon zitten.

Afgelopen donderdag hebben we Bas en Jeroen afgehaald van het vliegveld in Brisbane en hebben we de auto opgehaald om direkt door te rijden naar Hervey Bay want we gaan naar Lady Elliott!!! Daar verheugen we ons al een tijdje op en eindelijk is het dan zover!

Ingecheckt op het vliegveld in Hervey Bay (geen boarding pass) en ik mocht in de cockpitt!!! Heel stoer, met de koptelefoon op en praten met de piloot (hij zei alleen niet zo heel veel terug...). Na een dik half uur zagen we een prachtig tropisch eiland liggen met rondom een groot koraalrif. We zijn gelijk die middag gaan duiken en kwamen onder water 2 hele grote schildpadden tegen, geweldig! 's Avonds zijn we een rondje eiland gaan doen op het strand. In een klein uurtje ben je klaar, zo klein is het!

De dag daarna was het helaas erg bewolkt (de vloek blijft ons achtervolgen ) maar wel nog warm dus hebben we een beetje op het strand en zwembad gehangen. 's Avonds kwam onze superspotter Nadine aanrennen, ze had een schildpad gevonden op het strand die een kuil aan het graven was om haar eieren in te leggen. FANTASTISCH! De volgende ochtend was het weer stralend weer en zijn we gaan snorkelen en we kwamen weer een schildpad tegen! Deze was wat kleiner dus toen durfden we het beestje te aaien!

Helaas was het toen ook afgelopen voor ons op Lady Elliot en zijn we weer terug gevlogen naar Hervey Bay. Hier weer een nachtje overnacht en 's ochtends vroeg werden we opgehaald voor ons toertje naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld (1840 km² ). Hier zijn we naar een scheepswrak geweest, een aantal meertjes en naar een uitkijkpunt over de zee (wéér schildpadden!). We hebben overnacht in een safari style tent (een bungalowtent dus maar wél met een houten vloer en echte bedden!). De volgende dag weer terug met een kilo bagage extra aan zand.....

Vandaag zijn we weer terug gereden naar Brisbane en hebben we de Steve Irwin Zoo bezocht, ook absoluut de moeite waard.

En morgen gaan we naar Fiji, joepie!

Liefs,

Judith

Judith Positie 20395 (0 p.) Lid sinds 13-09-2007 Foto's en tips: 79 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Gestrand in het Paradijs
1 2
Gepost op 12 januari
Australië Sydney
Holy @$#%, ik ben in Fiji!
0 0
Gepost op 06 januari
Fiji Viti Levu
Byron Bay en Brisbane
0 1
Gepost op 06 januari
Australië Queensland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.