Queensland reisblogs

Byron Bay en Brisbane

Judith was er (tot 06 jan 2009) Gepost op 06 jan 091 reacties

Hi,

Even weer een update na mijn laatste berichtje. De laatste dagen in Sidney hebben we doorgebracht met slenteren door de stad, onze bus geboekt naar Brisbane, Adecco bezocht (gesloten) én we hebben Sidney Aquarium en Sidney Wildlife World bezocht. Midden in de stad (bij Darling Harbour) heb je 2 enorme parken (met verschillende verdiepingen dus meer enorm in diepte dan in breedte) met zeefauna en -flora en Australische landdieren. Ze waren beide prachtig opgezet en we hebben onze ogen uitgekeken. Natuurlijk hadden we ook hier kortingsbonnen voor!

's Avonds hebben we de bus genomen en de volgende ochtend rond 11 uur kwamen we aan in Byron Bay, een soort hippiedorp aan de kust. We hadden op aanraden van ons reisbureautje in Sidney alvast de eerste nacht geboekt in een hostel maar dat was een zware teleurstelling! Ver uit het (kleine) centrum, een klein kamertje, bedompt en muf, met een super dunne (en vieze) matras. Gelijk maar weer de shuttle terug naar het centrumpje genomen om alles even te laten bezinken en ook om op zoek te gaan naar een ander hotel. Gelukkig vonden we dat vrij snel (alles was al redelijk volgeboekt) en de nacht hebben we dan ook doorgebracht met in ons achterhoofd dat we de volgende dag een ruime kamer zouden hebben, lekkere bedden met fris wit linnen en een grote badkamer helemaal voor ons alleen. Nadine is er ook achter dat we toch echt te verwend zijn (of misschien te oud) voor hostels

In dit prachtige motel (Wollongbar) in Byron Bay hebben we 5 heerlijke nachten doorgebracht met hangen aan het zwembad, een beetje slenteren door het dorpje en niks doen. We moeten natuurlijk wel al een kleurtje hebben voordat de jongens komen!

Op zondagmiddag hebben we dan weer de bus genomen naar Brisbane (maar 4 uurtjes met de bus) en daar hebben we bij de VVV gevraagd naar een hotelletje (leek ons wat veiliger). Zij heeft ons doorverwezen naar een hotel op George Street en daar zitten we nu, in kamer 501. Een beetje creepy is dat we in Sidney ook een hotel hadden in George Street en dat we daar ook kamer 501 hadden!!!

Anyway, nu zitten we dus in Brisbane, en gisteravond was de ergste storm sinds 20 jaar! Enorme bliksem en donder, regen, regen, regen en de electriciteit viel uit in ons hotel. Het gekke is dat we tot nu toe iedere keer op de dag van aankomst slecht weer hebben gehad! Als dit ook in Fiji gebeurt dan weten we zeker dat het aan ons ligt......!

Omdat het nu nog steeds af en aan miezert, hebben we maar weer de hop on/hop off bus genomen om ons rond te laten rijden door Brisbane. Het is geen bijzondere stad en je merkt dat ze eigenlijk ook wel moeite hebben moeten doen om genoeg bezienswaardigheden te vinden om er een rondrit van te maken. We hebben net ook even weer Adecco bezocht, nu wel open want het is maandag en even gepraat met mijn Australische collega's, leuk.

Morgen gaan we waarschijnlijk naar het Koala Lone Pine Sanctuary, woensdag gaan we shoppen want als er een ding is wat ze in Brisbane hebben dan zijn het wel winkels, winkels en nog eens winkels. Donderdag komen Bas en Jeroen aan en dan gaan we met de auto naar Hervey Bay (iets verder nog naar het noorden) om van daaruit met een klein vliegtuigje naar Lady Elliott en Fraser Island te gaan.

Liefs,

Judith

PS We zitten nu in de staat Queensland en het tijdsverschil met Nederland is nu weer 9 uur!

Judith Positie 20713 (0 p.) Lid sinds 13-09-2007 Foto's en tips: 79 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Gestrand in het Paradijs
1 2
Gepost op 12 januari
Australië Sydney
Holy @$#%, ik ben in Fiji!
0 0
Gepost op 06 januari
Fiji Viti Levu
Summer time.....
0 0
Gepost op 06 januari
Australië Queensland

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hallo Judith,

Erg weinig reacties op deze site. Misschien reageert iedereen persoonlijk naar jouw e-mail adres, dat kan ook.
Ben je nuweer in Nederland?
Dat lijkt erop als ik bovenaan lees: Judith was er.

Ik was op zoek op internet naar de tijd in Brisbane (Rockhampton)
Op de weredklok op teletekst zie ik 10 uur, daar snap ik niets van.
Mijn tante die in Rockhampton woont zei geloof ik 9 uur en mijn vriend ook.
Dus ik zoeken: nu jij het zegt ga ik de klok hier maar verzetten.
(Ihier hangen twee klokken gebroederlijk aan de muur: een met nederlandse en een met de tijd van het land waar ik binnenkort naar toe ga.

Nog een vraagje: heb jij een auto of camper gehuurd op jouw trip?
Heb je goede/goedkope suggesties voor me?
Wij vertrekken op 25 februari met 2 personen en willen wel erg mobiel zijn.

Groeten van Wilma

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.