Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Queensland image

Queensland

Queensland
Australië
Jonneke

overleven op fraser island deel 1

(heb heel weinig tijd voor een blog, dus verdeel het even in 2 stukken)
Nounou mensen,
ik heb gekampeerd op het grootste zand eiland ter wereld hoor! En het was super leuk!
Vrijdag avond kregen we (de groep die naar Fraser zou gaan, 33 mensen) een filmpje te zien over het eiland en werden de groepen ingedeeld. Ik zat in een groepje met 4(!) Nederlanders. We moesten boodschappen doen, wat best lastig is voor 11 mensen, 3 dagen. We hadden uiteindelijk ook te weinig maar dat hoort er bij.
Zaterdag moesten we om half 8 verzamelen en iedereen was netjes op tijd, behalve de mensen die het hele ding organiseerden. Dat is soms best irritant hier in Aus; mensen zijn iets te relaxed waardoor ze vaak te laat komen enzo. Uiteindelijk hadden we dan onze 4wheel drives en konden we alles op het dak gaan laden.
Om 11 uur konden we dan eindelijk vertrekken hoor! We moesten een klein stukje rijden naar de ferry waar we gelijk vast kwamen te zitten met de auto in het zand, haha. Na wat duwen en trekken waren we los en konden we de ferry oprijden.
Na 5 minuten 'varen' waren we op Fraser Island!!
We moesten heel lang over het zand rijden en alle auto's zijn denk ik minstens 3 keer vast komen te zitten die dag. We hebben ook het 'shipwreck' gezien. Dat is echt heel mooi! Een heel oud en vergaan schip wat daar gewoon ligt, heel gek!
Daarna gingen we door naar een of andere cliff. Dat was wel heel mooi, maar er waren zo veel mensen dat je nauwelijks iets kon zien.
Toen we dat gezien hadden moesten we vrij snel doorrijden en een kampeerplekje zoeken want je mag alleen op bepaalde tijden op het strand rijden (in verband met eb en vloed). Na 20 minuten rijden hadden we een goede plek gevonden en kon iedereen de tentjes op gaan zetten...

(ok m'n tijd is nu echt op.. morgen deel 2, haha)

xx