Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Queensland image

Queensland

Queensland
Australië
Jonneke

Airlie Beach

Lieve mensen,
Na een busreis van 4 uur ben ik gisteren aangekomen in Airlie Beach; een schattig stadje vlakbij de Whitsunday Islands.
Had Falko nog een tijdje aan de telefoon toen ik in de bus zat.. altijd leuk om iets vanuit Nederland te horen!
Toen ik aankwam ben ik meteen het eerste hostel binnengelopen dat ik tegenkwam, m'n tas was zo zwaar!
Daarna een beetje rond gaan lopen. Het is hier super toeristisch, dat is wel jammer. Daarnaast zijn alle 'schoolies' hier nu (eerste week van hun vakantie). Schoolies zijn alle scholieren die geslaagd zijn. De meeste zijn nog geen 18 waardoor ze geen clubs of cafe's binnenkomen. Daarom hangen ze hele dagen op straat rond en zijn ze vaak rond 5 uur 's middags al dronken.
Na een half uurtje rond gewandeld te hebben kwam ik Tiiu en Bram tegen, dat was wel toevallig. (Had Tiiu nog wel gesmst toen ik in de bus zat, maar haar telefoon deed het niet). Toen hebben we een beetje rondgehangen en 's avonds uitgeweest. In een zo'n club kwam ik 2 Nederlandse jongens tegen (ze zitten ook overal, haha). Ik stond de hele tijd Engels met ze te praten en toen kwamen we er pas na een kwartier achter dat we alledrie Nederlands waren, dat was echt grappig.
Na het uitgaan zijn we in de lagoon (zwembad) gesprongen en de zonsopgang gezien. Om een uurtje of 6 ben ik toch maar m'n bedje in gedoken. Helaas ging toen om 9 uur m'n wekker weer omdat ik moest uitchecken (heb een goedkoper hostel gevonden).
Een paar Canadezen die we in Cairns hebben leren kennen zijn hier nu ook met hun Wicked Camper, dat is wel gezellig. Zij zijn nu aan het zeilen en Bram heeft de sleutel van de camper gekregen voor 3 dagen. Tiiu is vandaag ook gaan zeilen dus Bram en ik gaan waarschijnlijk morgen de omgeving een beetje verkennen. Hij heeft hier al 2 maanden gezeten bij de vriend van z'n zus dus hij kent hier wel de mooie plekjes.
Tiiu gaat zondag weer door maar ik moet hier nog een paar dagen blijven omdat er volgende week pas plek is op een zeilboot. Het is hier erg gezellig dus ik vind het geen probleem.
Nou mensjes, verder heb ik niet zo veel te melden dus ik ga maar weer eens hangen bij de lagoon. Wat is het leven toch zwaar.

Liefs, xx!