Queensland reisblogs

Airlie Beach

jonneke was er(tot 27 nov 2008) Gepost op 27 nov 084 reacties

Lieve mensen,
Na een busreis van 4 uur ben ik gisteren aangekomen in Airlie Beach; een schattig stadje vlakbij de Whitsunday Islands.
Had Falko nog een tijdje aan de telefoon toen ik in de bus zat.. altijd leuk om iets vanuit Nederland te horen!
Toen ik aankwam ben ik meteen het eerste hostel binnengelopen dat ik tegenkwam, m'n tas was zo zwaar!
Daarna een beetje rond gaan lopen. Het is hier super toeristisch, dat is wel jammer. Daarnaast zijn alle 'schoolies' hier nu (eerste week van hun vakantie). Schoolies zijn alle scholieren die geslaagd zijn. De meeste zijn nog geen 18 waardoor ze geen clubs of cafe's binnenkomen. Daarom hangen ze hele dagen op straat rond en zijn ze vaak rond 5 uur 's middags al dronken.
Na een half uurtje rond gewandeld te hebben kwam ik Tiiu en Bram tegen, dat was wel toevallig. (Had Tiiu nog wel gesmst toen ik in de bus zat, maar haar telefoon deed het niet). Toen hebben we een beetje rondgehangen en 's avonds uitgeweest. In een zo'n club kwam ik 2 Nederlandse jongens tegen (ze zitten ook overal, haha). Ik stond de hele tijd Engels met ze te praten en toen kwamen we er pas na een kwartier achter dat we alledrie Nederlands waren, dat was echt grappig.
Na het uitgaan zijn we in de lagoon (zwembad) gesprongen en de zonsopgang gezien. Om een uurtje of 6 ben ik toch maar m'n bedje in gedoken. Helaas ging toen om 9 uur m'n wekker weer omdat ik moest uitchecken (heb een goedkoper hostel gevonden).
Een paar Canadezen die we in Cairns hebben leren kennen zijn hier nu ook met hun Wicked Camper, dat is wel gezellig. Zij zijn nu aan het zeilen en Bram heeft de sleutel van de camper gekregen voor 3 dagen. Tiiu is vandaag ook gaan zeilen dus Bram en ik gaan waarschijnlijk morgen de omgeving een beetje verkennen. Hij heeft hier al 2 maanden gezeten bij de vriend van z'n zus dus hij kent hier wel de mooie plekjes.
Tiiu gaat zondag weer door maar ik moet hier nog een paar dagen blijven omdat er volgende week pas plek is op een zeilboot. Het is hier erg gezellig dus ik vind het geen probleem.
Nou mensjes, verder heb ik niet zo veel te melden dus ik ga maar weer eens hangen bij de lagoon. Wat is het leven toch zwaar.

Liefs, xx!

jonneke Positie 31748 (0 p.) Lid sinds 25-09-2008 Foto's en tips: 162 Blogs: 57 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer terug thuis
4 2
Gepost op 29 mei
Nederland Zeeland
Nog maar 1 nachtje slapen!!
0 8
Gepost op 21 mei
Australië Sydney
Vaarwel Melbourne!
0 6
Gepost op 18 mei
Australië Melbourne

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Ha kind!
Heb net al je verhalen weer even ingehaald, want ben al een aantal dagen niet op de computer geweest. Wat gaaf zeg al die dieren, die zie je normaal ook alleen maar op Animal Planet.
Alleen dat verhaal van die slang, daar moet ik toch echt niet aan denken.
Ben niet bij je moeder geweest op verjaardag, want ze hebben plantaten in mijn kaak geramd. Om straks weer een gebit op te monteren. Hoe dat allemaal gaat wil jij echt niet weten!
Zodoende zat ik dus zonder ondertanden, en heb me 14 dagen hermetisch opgesloten in huis.
Om maar niet als heks opgepakt te worden. Want daar lijk ik nou op.
Als ik daar bij jullie ergens in die bomen zou gaan hangen, zou ik nog niet eens opvallen volgens mij, maar zouden toeristen me willen vasthouden en aaien.
Nou meis, geniet maar weer verder en tot de volgende keer! Liefs van Evelien.

Door: • Geplaatst op

Hallo Jonneke!
Van je trotse vader de link gekregen naar je plek op het WWW :-)
Wat een geweldige verhalen en een prachtige foto's!!! Heb nog láng niet alles gelezen uiteraard maar het klinkt echt super en je beschrijft het erg leuk!
Ik ga je 'in de gaten houden'.
Geniet, geniet en voorlopig heb ik veel te lezen in wat verloren uurtjes achter de pc.
Hartelijke groet,
Rob

Door: • Geplaatst op

Ha Jonneke,

ik vind het heerlijk om op deze manier met je mee te leven en op deze manier dus ook met je mee te reizen. De foto's met die koala en de andere dieren vind ik heel erg leuk.
Ik zou ook wel eens willen weten wat je allemaal te eten krijgt daar. En of je alles lust wat je op je bord krijgt. Het is heel leuk om steeds alle foto's te zien maar ik zou het nog leuker vinden om je stem weer eens te horen. Misschien kan ik 2e Kerstdag net je 'skypen'!! En dan hoor ik ook gelijk hoe ze Kerst in Australie vieren.
Als je terug komt dan ben je een ander mens als toen je wegging door alle ervaringen die je nu op doet.
Groet alle leuke australiers van mij.
Heel veel liefs en groeten van oma.

Door: • Geplaatst op

Ha die baby,

Klinkt goed! Hier alles ok: somber weer, regen en donkere dagen. Ga zaterdag sinterklaasinkopen doen - dus dat hebben we dan wel weer voor op Australie (Sinterklaas bedoel ik). Ben benieuwd hoe het straks voor jou is om kerst in de zon te vieren!
Hoorde trouwens van mama dat je veel plezier hebt van je Ipod. Leuk! Heb je de cd van Daniël Samkalden al eens beluisterd?

Tot snel (?),
liefs van je liefste zusje

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.