Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Queensland image

Brisbane & The Gold Coast

Queensland
Australië
Nansje

Brisbane & The Gold Coast

Onze dagen @ The Gold Coast waren zo leuk dat we meteen 2 dagen extra bij hadden geboekt omdat het er 1 erg leuk was in het hotel waar we zaten, het was goedkoop en eigenlijk hadden we geen zin om nog een keer in een grote stad te zitten en weer zoeken.. BLUHH!!

We zijn eerst 1 nachtje bij de Comfort Inn blijven slapen en daarna hebben we bij Portobello Appartments geboekt. We konden hier 3 nachten boeken en dan 2 betalen.. uiteindelijk nog 2 dagen bijgeboekt en we waren nog geen 50 euro per nacht kwijt met ze tweetjes!!! :D ;)

We hadden een grote woonkamer met open keuken, balkon tegenover het zwembadje, grote slaapkamer, wasmachine en droger en een grote badkamer.. nou wat wil je nog meer.. We zaten tegenover een groot shopping centre (tot ergenis van Lenn!! Ghegheghe.. :D :D)

We hebben wel hard gelachen hoor toen we op de snelweg reden richting de Gold Coast.. haha.. zien we daar allemaal hoge gebouwen.. wij denken oohhh dat is Brisbane.. NOT!! Surfers Paradise is de op 6 na grootste stad in Australia.. (weten wij veel!)

We hebben lekker gerelaxed bij het zwembad, lekker gegeten en een dagtochtje naar Brisbane..

Het dagtochtje naar Brisbane was erg leuk!! We hadden eigenlijk een btje gedacht dat het ongeveer hetzelfde zou zijn als onze tochtje naar de Blue Mountains.. veel lopen.. gheghe.. NOT THIS TIME!!! :D :) ;) Lekker in het busje gebleven en de hoogtepunten van the city gezien.. Bij diverse lookouts ook uitgestapt en foto's gemaakt.. We hadden ook een river cruise geboekt.. erg leuk! 45 minuutjes op het water de stad van een andere kant bekeken.. :)

Daarna waren we naar de Lone Pine Koala Sanctuary geweest en heb ik eindelijk een koala vastgehouden!! ZO LIEFFF!!! Ben helemaal verliefd op de kleine knuffeltjes.. :D :D :D :D

We hebben daarna nog 1 stop gehad en we zijn doorgegaan terug naar de Gold Coast.. ons laatste avondje daar en we hebben lekker spareribjes van de pizza hut gegeten.. tasjes ingepakt en slaappie gedaan.. Morgen is het zover en gaan we de auto inleveren en uitpluizen/schoonmaken en naar Beerwah... DE ZOO!!!!

Nadat we de auto hadden schoongemaakt en ingeleverd heeft de vriendelijke man van het huurbedrijf ons naar het station gebracht in Brisbane, Bowen Hills.. Hij vond ons er waarschijnlijk zo zielig uitzien met al onze tassen en souvenirs.. hihi.. ;)

De trein kost echt geen drol hier in Oz en iedereen reist ermee.. We moesten met de trein naar Beerwah en dit duurde ongeveer 1 uurtje incl. 1x overstappen en daar betaal je dan 4 euro voor.. (zouden ze is in NL moeten invoeren.. 4 euro voor Rotterdam naar Amsterdam.. it's an idea!!)

Aangekomen in Beerwah stonden we echt om ons heen te kijken van uhmm.. is dit het??? en waar moeten we zijn?? Uiteindelijk gevonden en het hotel was echt direct aan de overkant van het spoor nog geen 100 meter lopen.. haha.. en dan kom je daar aan.. hele vriendelijke mensen, heel aardig personeel.. Kamer viel een klein btje tegen omdat het er naar sigaren rook.. :S Dat was wel minder.. Nadeel was alleen je moest je douche en wc delen met de rest van de gasten.. Nou trust me.. als jij die had gezien had je precies hezelfde gedaan als ons.. NIET DOUCHEN!!! We moesten de douche etc. delen met vieze oude mannetjes die in de buurt aan het werk waren en onder de haren (lange baarden) zaten.. GADVER GADVER GADVER!!! Lang leve de verfrissingsdoekjes.. (thanks mammie!! ;) )

Neehj hoor, naast het niet douchen in het hotel viel de rest echt onwijs mee.. Het eten was er super lekker en voor nog geen 30 euro hadden we allebei weer een heerlijk avondmaaltje en drankjes.. Stadje zelf was niet zo heel veel aan, maar we hebben ons prima vermaakt en lekker rustig aan gedaan.

En dan is het vrijdag... 3 oktober... Eindelijk Zoo-DAY!!!!

De schoonmaakster van het hotel had ons gebracht naar de Zoo want er reed nog geen trein en lopen moest je naast de snelweg doen en duurde toch zeker 20 minuten.. Zit je daar dan voor de Zoo om half 8.. :)
Om 8 uur werden we naar binnen gehaald, restant van de cheetah ontmoeting betaald en me tas etc. ingeleverd. Na 20 minuutjes kwam de fotograaf ons ongeveer ophalen en was het eindelijk tijd om Sheebah te ontmoeten..

Daar liep ze dan vlakbij het Crocoseum samen met haar keepers. Ze was net geschrokken van haar spiegelbeeld in het glas en moest zeker weten dat er niks aan de hand was, dat er niet een andere cheetah liep.. Nadat ze dit eindelijk doorhad was het tijd om te gaan lopen..

Kathy (1 van haar keepers) vertelde ons dat het +/- 12 maanden duurt om een band te krijgen met een cheetah, ze had dus ook elke keer haar oren naar achteren staan als ze ons vreemden hoorde praten..

We hebben ongeveer 30 minuutjes gelopen met Sheebah en het was echt AWESOMEEEEEEE!!!!! :) :D :) :D :) :D
We mochten haar op haar rug en haar staart alleen aanraken.. Ze was overal om zich heen aan het kijken.. Cheetah's hebben hele goede ogen en kunnen een snelheid van 85 km halen binnen 3 seconden.. In een andere dierentuin was er zelfs een cheetah die 127 km haalde.. Het was nu nog heerlijk rustig in het park en dat zou binnen 10 minuten echt veranderen.. gheghe.. :S

We zijn na de wandeling lekker gaan ontbijten en hebben onze wombat en turtle encounters betaald. We zijn naar het Crocoseum geweest.. Hier was een Wildlife Warrior Show echt helemaal gericht op kinderen dat is wel leuk.. Was zelfs een optreden van The Crocmen en iedereen maar ook echt iedereen (behalve de toeristen) staat mee te dansen.. Zelfs de papa's en de mama's.. haha.. grappig gezicht!! :D

We hebben slangen, vogels en een mega krokodil gezien en het was erg leuk om zo'n show bij te wonen.. De vogels vlogen om je oren en was een leuk gezicht ook!

Na de show was het tijd om de turtles te voeren.. Goliath en ???!!, 2 mannen, 31 jaar en nu al big ass groot!! We hebben ze geaaid, gevoerd en zelfs onder hun nek en pootje gekrabt want dat vonden ze zo lekker!! je ziet ze dan echt helemaal hoog op hun poten gaan staan.. erg leuk.. De foto's zijn ook erg leuk geworden..

We hadden 's ochtends ook nog een olifant gevoerd.. haha... dat was ook wel leuk met hun vieze slurf!! :D

De wombat ontmoeting was ook kicken!!

Het park zelf is erg groot en de krokodillen zitten echt goed daar.. Binnen 7 jaar willen ze 4 keer zo groot worden.. met een resort en alles erop.. vraag me af of het dan niet iets te commercieel wordt ??? Another Disney in Australia..

Na de Zoo zijn we eigenlijk meteen terug gegaan naar het hotel, hebben gegeten en zijn we 'even' gaan liggen.. uiteindelijk bleven we liggen.. volgens mij hadden we het nodig!!

De Zoo was in ieder geval super tof!!

Foto's

35d8c.jpg
35d8c.jpg
Nansje
68e82.jpg
68e82.jpg
Nansje
14bdf.jpg
14bdf.jpg
Nansje
35d8c.jpg
35d8c.jpg
Nansje