Queensland reisblogs

Great Barrier Reef

jonneke was er(tot 15 nov 2008) Gepost op 25 nov 086 reacties

Nou mensen,
na vanochtend een uur in de rij gestaan te hebben was het dan eindelijk zo ver: we konden inchecken bij de Silver Swift onze boot). Na een lekker ontbijtje konden we vertrekken. Na een uurtje waren we bij het eerste rif aangkomen waar we konden snorkelen. De eerste keer het water in vond ik best een beetje spannend maar toen ik er in sprong had ik nergens meer last van. Ik heb echt nog nooit zo iets moois gezien! Al die kleuren en verschillende vissen! Na drie kwartier moesten we het water weer uit om door te gaan naar het volgende rif. En toen werd ik echt enorm zeeziek. Dat was behoorlijk irritant maar na een tijdje boven de wc gehangen te hebben ging het wel weer :P.
Het tweede rif was echt nog mooier dan het eerste, nog kleurrijker en heel veel mooie vissen. Ik heb zelfs een haai gezien! Ik denk dat ie ongeveer anderhalve meter was, heel gaaf! Na iets meer dan een uur gingen we weer door naar het laatste rif. Die was ook erg mooi, maar hier was het veel dieper. Daar heb ik ook Nemo gezien (clownfish)!
Ik wist echt niet dat het great barrier reef zo spectaculair zou zijn. Je ziet hier overal wel foto's hangen natuurlijk, maar om het in het echt te zien is 100 keer zo mooi. Heb super veel foto's onderwater gemaakt, ik hoop maar dat ze gelukt zijn!
Het fijne aan onze boot was dat 'ie verder ging dan de andere boten waardoor wij ongeveer de enige waren bij de plekken die we bezochten.
Terug in Cairns leek ik trouwens net een frietje, ik zat helemaal onder het zout. Dat waait allemaal op je als je op die boot ligt (en ik was ondertussen ook goed doorbakken :P).
Al met al was het dus een geslaagde dag en ik kijk nu al uit naar het snorkelen bij Fraser Island en de Whitsunday Islands!
'K zal vanavond wel goed kunnen slapen denk ik.. de hele dag in het water liggen is stiekem best vermoeiend.
Liefs, xx!

jonneke Positie 31742 (0 p.) Lid sinds 25-09-2008 Foto's en tips: 162 Blogs: 57 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Op de boot.
blogfoto nr. 2
Terug naar Cairns.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

weer terug thuis
4 2
Gepost op 29 mei
Nederland Zeeland
Nog maar 1 nachtje slapen!!
0 8
Gepost op 21 mei
Australië Sydney
Vaarwel Melbourne!
0 6
Gepost op 18 mei
Australië Melbourne

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hey!
Wow klinkt echt SUPERVET.. ik wou dat ik Nemo kon zien in zn anemenenememeoon!:P
Waarom hing je boven de WC? Als je in het water kotst komen er vast hele mooie vissen op af... nee dat is een heel vies grapje.
Maar hier is het koud en sneeuw dus ik zou daar nog maar HEEEL lang blijven!
Succes!!xxx Jop

Door: • Geplaatst op

Hoi Jonneke, wat beleef je toch veel, ik ben er wel een beetje jaloers op! Maar ja, toen ik jong was droomde ik daar niet eens van! Als je terugbent, laat ik alle mails inbinden, hou ik er in iedergeval een mooi reisboek aan over! Zaterdag ga ik naar Goes, wie weet, zien we elkaar. Liefs van je tante Jos

Door: • Geplaatst op

S&G was leuk weer eens wat mensen te zien (lang niet iedereen was er). Heb ze nog de site van deze blog gegeven, dus wellicht krijg je ooit nog eens een reactie:)

Best gek om jou op die dvd te zien, elke keer als je in beeld was dacht ik, die ligt nu ergens in een bedje in Australie. Je krijgt in ieder geval heel veel groetjes, voor als ze die zelf niet meer doen op deze site.

Bij je pa en ma was t ook gezellig, was zelfs perongelijk een uur te laat bij S&G dus (dacht dat het half 9 begon, maar was half 8.. ach zijn ze (van ons) gewend he:P) Maar heerlijk pannekoeken gegeten en gekletst over vanalles. Maar ook hier weer een beetje gek om bij je ouders aan tafel te zitten en er zit schuin tegenover me geen jonneke:P

Hoop dat je nog veel moois mag zien. Heb je ook al een dooie Kangeroe langs de weg gezien?

xx

Door: • Geplaatst op

Met verwondering je verhaal gelezen; en.. gelachen om de humor van je pa, wat is ie weer creatief met woorden, en je ma is zo trots op je. Wij ook hoor.. je bent regelmatig onderwerp van gesprek; ga zo door!
Ineke uit Tholen

Door: • Geplaatst op

Hadiemiepje,
Is het wel verstandig om tussen de haaien te gaan zwemmen als je op een frietje lijkt ? Ik ben benieuwd naar de blog van die haai: ".... largest French fry I ever saw..."
En zeeziek, ja daar sta ik niet van te kijken, ik herinner me een bleek snuitje op de achterbank van de auto bij elke kronkelweg die we ooit op vakantie in Frankrijk passeerden. Maar wat je allemaal hebt gezien, dat lijkt me inderdaad fantastisch. Mama en ik zijn nooit veel verder gekomen dan het zwembad in Bergen op Zoom en in Goes, en daar valt niet zo bijster veel te snorkelen. Leuk woord trouwens, SNOR-kelen. Lijkt me wel wat voor mij.
Wil je de volgende keer als je je tussen de riffen begeeft niet eens kijken of er wellicht een leuk gitaar-riffje voor mij tussen zit ?
Veel nieuws uit het Zeeuwse valt er op dit moment niet te melden. De PZC vandaag: "Buitenschoolse opvang in Waarde", "Postzegelbeurs in Kloetinge", "Celstraf Goesenaar wegens fietsendiefstal" en "Crematorium in de zomer open", dat was 't zo'n beetje. En o ja, de garnalenkotter Yerseke 137 is gestrand en heeft daarbij een lek opgelopen, dat wil ik je ook niet onthouden.
Hey, geniet ervan, doe niets wat wij niet weten mogen, neem geen snoepjes aan van vreemde mannen en knip je nagels niet met een kettingzaag.
Knuffels & kusjes, je liefhebbende vadertje.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.