Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Queensland image

Great Barrier Reef

Queensland
Australië
Jonneke

Great Barrier Reef

Nou mensen,
na vanochtend een uur in de rij gestaan te hebben was het dan eindelijk zo ver: we konden inchecken bij de Silver Swift onze boot). Na een lekker ontbijtje konden we vertrekken. Na een uurtje waren we bij het eerste rif aangkomen waar we konden snorkelen. De eerste keer het water in vond ik best een beetje spannend maar toen ik er in sprong had ik nergens meer last van. Ik heb echt nog nooit zo iets moois gezien! Al die kleuren en verschillende vissen! Na drie kwartier moesten we het water weer uit om door te gaan naar het volgende rif. En toen werd ik echt enorm zeeziek. Dat was behoorlijk irritant maar na een tijdje boven de wc gehangen te hebben ging het wel weer :P.
Het tweede rif was echt nog mooier dan het eerste, nog kleurrijker en heel veel mooie vissen. Ik heb zelfs een haai gezien! Ik denk dat ie ongeveer anderhalve meter was, heel gaaf! Na iets meer dan een uur gingen we weer door naar het laatste rif. Die was ook erg mooi, maar hier was het veel dieper. Daar heb ik ook Nemo gezien (clownfish)!
Ik wist echt niet dat het great barrier reef zo spectaculair zou zijn. Je ziet hier overal wel foto's hangen natuurlijk, maar om het in het echt te zien is 100 keer zo mooi. Heb super veel foto's onderwater gemaakt, ik hoop maar dat ze gelukt zijn!
Het fijne aan onze boot was dat 'ie verder ging dan de andere boten waardoor wij ongeveer de enige waren bij de plekken die we bezochten.
Terug in Cairns leek ik trouwens net een frietje, ik zat helemaal onder het zout. Dat waait allemaal op je als je op die boot ligt (en ik was ondertussen ook goed doorbakken :P).
Al met al was het dus een geslaagde dag en ik kijk nu al uit naar het snorkelen bij Fraser Island en de Whitsunday Islands!
'K zal vanavond wel goed kunnen slapen denk ik.. de hele dag in het water liggen is stiekem best vermoeiend.
Liefs, xx!

Foto's

1d276.jpg
1d276.jpg
Jonneke