Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gezellig bij mama

Queensland,
Australië


Deze baby kangoeroe zit heerlijk veilig 'opgevouwen' in de buidel van zijn moeder. Je kunt je bijna niet voorstellen dat dit comfortabel is, voor zowel moeder als kind. Een jong blijft wel tot een jaar in de buidel, om zo ook bij zijn moeder te drinken.
In het plaatsje Agnes Water, vlakbij Town of 1770 vind je de Horizons Kangaroo Sanctuary, waar de bijzondere eigenaar Gary met zijn vrouw Denise met veel liefde de vele wees-kangoeroes uit de regio opvangen. Er is ook een kleine campground bij. Wij verbleven hier een nachtje met onze een camper. Onze zoon wist niet wat hij zag: zodra we de camper uitstapten hupten de kleine en grote kangoeroes om ons heen. De hele kleintjes kon hij zelfs aaien en eten geven. De al meer volwassen kangoeroes lopen vrij rond en kunnen ook terug de wildernis in als ze willen. Als je langer dan 3 dagen op de camping blijft en Gary en Denise helpt met de verzorging van de dieren mag je zelfs gratis verblijven, een prachtig initiatief. Veel kangoeroes worden langs de weg aangereden door voorbijrazende (vracht)auto's. Langs de weg zie je ook regelmatig dode dieren liggen. In de buidel overleven veel baby kangoeroes de aanrijding, maar redden het niet zonder hulp. Hier wilden Gary en Denis iets aan doen, met als resultaat deze sanctuary met campground.
Met pijn in ons hart vertrokken we na 1 nachtje alweer; eigenlijk een plek om langer te blijven, bijzonder voor jong en oud.