Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het eindeloze strand van Cape Tribulation

Queensland,
Australië


Vanuit ons verblijf in Daintree Rainforest rijden we naar het plaatsje Cape Tribulation. ' Cape Trib' ligt in het noorden van Queensland middenin een prachtig ongerepte jungle. Het is een unieke plek op deze wereld, aangezien het (naar schatting) 180 miljoen jaar oude regenwoud hier samenkomt met parelwitte stranden. Heel bijzonder: hier kruisen hier 2 UNESCO Werelderfgoed locaties: het Great Barrier Reef en de Daintree Rainforest.

Om hier te komen rijden we een prachtige route langs de kust. We moeten halverwege de route met een pontje een rivier oversteken. Onderweg zien we borden dat we op moeten passen voor overstekende kasuarissen, grote, vleugelloze vogels die hier leven en met uitsterven bedreigd worden. Helaas zien we er geen.

Nadat we geparkeerd hebben lopen we over een houten 'boardwalk' door het mangrovebos naar het strand. Overal staan borden 'beware, crocodile', dus dat maakt dit uitstapje extra spannend. Eenmaal op het strand wanen we ons op een onbewoond eiland; wat prachtig! Een leeg tropisch strand met palmbomen en grensend aan het regenwoud en een prachtige blauwe zee met kraakhelder water. Wat een plek...

Letterlijk betekent Cape Tribulation het ‘Kaap Tegenspoed’, een naam die James Cook in 1770 gaf nadat hij hier vast kwam te zitten met z’n schip.

Er wonen slechts 400 mensen in Cape Tribulation.

De oorspronkelijke bewoners zijn de Kuku Yalanji people die de plek ‘Kurangee’ noemde. Letterlijk vertaald betekent dit ‘place of many cassowaries’. (de ‘kasuarissen’, de grote, snelle en vleugelloze vogels die hier leven).