Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Queensland image

Australische gastvrijheid

Queensland
Australië
RenskeSpijkers

Australische gastvrijheid

November 2011.

Mijn oma heeft verschillende neven en nichten die vroeger naar Australië zijn geëmigreerd. Een van die neven heb ik ooit wel eens ontmoet op een verjaardag van mijn oma toen ze over waren gekomen voor familiebezoek. "Je zoekt mijn neven toch wel op he?" zei mijn oma enthousiast toen ik vertelde over onze reis door Australië.

Het nieuws dat de kleindochter van Jose naar Australië kwam was blijkbaar groot nieuws want binnen no time had ik van 2 neven de adressen en waren we meer dan welkom.

Zo gezegd zo gedaan. Per mail wat contact gehad met Andrew(André) en Maree. We spraken een datum af wanneer we ze kwamen bezoeken en hadden geen idee hoelang we zouden blijven. Toen belden we aan.. Maree deed open en door haar manier van ons verwelkomen kregen wij het gevoel van thuiskomen.
Andrew bracht onze spullen naar binnen en voor we het wisten zaten we aan een uitgebreide lunch. Bij vreemde mensen zo binnenkomen voelt geweldig. Andrew nam ons overal mee naartoe terwijl Maree zorgde voor de ene kerstmaaltijd naar de andere. Over kerst gesproken.. het was eind november en ze vroegen zelfs of we de kerst bij hun wilde doorbrengen maar we moesten door...

Op naar de volgende neef die zijn vakantieappartement in Kingscliff beschikbaar stelde voor ons. Maar omdat ze zelf nog op vakantie waren zou de dochter van Leo ons de sleutel komen brengen in Brisbane. Opnieuw een avond met totaal vreemde mensen die ons mee uit eten namen en zorgde voor een geweldige avond. We kregen de sleutel van het appartement van haar vader en verbleven de eerste 4 nachten alleen in het appartement. Daarna kwamen Leo en Margeret ook naar Kingscliff om vanuit daar mee te rijden naar hun woonplaats in Kyogle. Ook hier hadden we een hele verdieping voor onszelf en Leo liet ons alles uit de omgeving zien.

Er werd zo bijzonder goed voor ons gezorgd en met zo veel liefde dat het ook moeilijk was om verder te gaan na een paar dagen. Op naar het laatste adresje. De dochters van Andrew woonde in Sydney en hij vond het sonde als we veel geld uitgaven aan een hotel dus belde hij zijn dochter Sjaan. Ook daar waren we meer dan welkom. Ze woonde in een klein appartementje in de wijk Hornsby en stond haar eigen slaapkamer af voor ons. Ze liet ons Sydney zien en haar zus Renee nam ons ook mee op sleeptouw.

Het was een hartverwarmende tijd aan de andere kant van de wereld. En dit was mijn stukje familie maar ook mijn vriend had verre familie in Melbourne. De nicht van zijn vader was vroeger ook naar Australië geëmigreerd en wist ook van ons bezoek aan Australië dus ook hier waren we meer dan welkom. Ruim een week verbleven we in Melbourne en werden we door de hele familie uitgenodigd en ze namen ons overal mee naartoe.

Ik hoop dat als hun kinderen ooit naar Nederland komen ik hetzelfde voor hen kan doen. Het heeft onze reis heel bijzonder gemaakt en we hebben nog steeds contact met deze mensen.

Foto's

95c70.jpg
95c70.jpg
RenskeSpijkers
a87f7.jpg
a87f7.jpg
RenskeSpijkers
a87f7.jpg
a87f7.jpg
RenskeSpijkers
0be83.jpg
0be83.jpg
RenskeSpijkers
0be83.jpg
0be83.jpg
RenskeSpijkers